autor:

costy1969

» » Borsuri si Ciorbe

BORS CU FASOLE CA IN MOLDOVA

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
1.200 grame fasole boabe, 2.50 grame morcov, 3.100 grame ceapa uscata, 4.50 grame telina, 5.200 grame rosii, 6.50 grame ardei gras, 7.700 ml bors acru, 8.leustean(o legatura),cimbru uscat, foi de dafin, sare ,piper

Dificultate: Medie Timp: 25 min

12 voturi

Mod de preparare

1. Fasolea se curata, se spala in mai multe ape, apoi se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata(cca 12 ore),dupa care se pune la fiert in apa cu sare, iar dupa 15 minute de fierbere se arunca apa si se pune din nou apa(clocotita);
2. Morcovii, telina, ardeii, ceapa se curata, se spala, se taie cubulete si se calesc usor in ulei.Rosiile se oparesc cca 3-4 minute, dupa care se decojesc, se taie felii.Borsul se fierbe si daca este cazul se strecoara.
3. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele calite si foile de dafin, iar cand toate sunt aproape fierte se adauga rosiile si borsul fiebinte.
4. La final se adauga sare, cimbru, leustean tocat si se mai da un clocot de cca 2-3 minute dupa care se ia de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "BORS CU FASOLE CA IN MOLDOVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 4 comentarii

  • Consuel Andronache , 13 august 2014

    bun bun !!!!!!!

  • Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    O bunatate

  • Nina , 01 iulie 2013

    Nu stiu ce bors e acesta fara cartofi...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Bunnaaaa.......exact ca in Moldova.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

25 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1.200 grame fasole boabe
  • 2.50 grame morcov
  • 3.100 grame ceapa uscata
  • 4.50 grame telina
  • 5.200 grame rosii
  • 6.50 grame ardei gras
  • 7.700 ml bors acru
  • 8.leustean(o legatura),cimbru uscat
  • foi de dafin
  • sare ,piper

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

Nina

Nu stiu ce bors e acesta fara cartofi...

Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole galbena