autor:

costy1969

» » Borsuri si Ciorbe

BORS CU FASOLE CA IN MOLDOVA

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
1.200 grame fasole boabe, 2.50 grame morcov, 3.100 grame ceapa uscata, 4.50 grame telina, 5.200 grame rosii, 6.50 grame ardei gras, 7.700 ml bors acru, 8.leustean(o legatura),cimbru uscat, foi de dafin, sare ,piper

Dificultate: Medie Timp: 25 min

12 voturi

Mod de preparare

1. Fasolea se curata, se spala in mai multe ape, apoi se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata(cca 12 ore),dupa care se pune la fiert in apa cu sare, iar dupa 15 minute de fierbere se arunca apa si se pune din nou apa(clocotita);
2. Morcovii, telina, ardeii, ceapa se curata, se spala, se taie cubulete si se calesc usor in ulei.Rosiile se oparesc cca 3-4 minute, dupa care se decojesc, se taie felii.Borsul se fierbe si daca este cazul se strecoara.
3. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele calite si foile de dafin, iar cand toate sunt aproape fierte se adauga rosiile si borsul fiebinte.
4. La final se adauga sare, cimbru, leustean tocat si se mai da un clocot de cca 2-3 minute dupa care se ia de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "BORS CU FASOLE CA IN MOLDOVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Punem la fiert 3,5 litri apa. Cand apa fierbe adaugam zarzavatul curatat, spalat, taiat dupa preferinta.

6 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Spalam carnea si o punem intr-o oala in care adaugam apa atata cat sa acopere carnea.Adaugam si un

4 voturi    4 comentarii
3h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Consuel Andronache , 13 august 2014

    bun bun !!!!!!!

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    O bunatate

  • Fara foto

    Nina , 01 iulie 2013

    Nu stiu ce bors e acesta fara cartofi...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Bunnaaaa.......exact ca in Moldova.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

25 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1.200 grame fasole boabe
  • 2.50 grame morcov
  • 3.100 grame ceapa uscata
  • 4.50 grame telina
  • 5.200 grame rosii
  • 6.50 grame ardei gras
  • 7.700 ml bors acru
  • 8.leustean(o legatura),cimbru uscat
  • foi de dafin
  • sare ,piper

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

15 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

Nina

Nu stiu ce bors e acesta fara cartofi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu fasole verde