1. Fasolea se curata, se spala in mai multe ape, apoi se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata(cca 12 ore),dupa care se pune la fiert in apa cu sare, iar dupa 15 minute de fierbere se arunca apa si se pune din nou apa(clocotita);
2. Morcovii, telina, ardeii, ceapa se curata, se spala, se taie cubulete si se calesc usor in ulei.Rosiile se oparesc cca 3-4 minute, dupa care se decojesc, se taie felii.Borsul se fierbe si daca este cazul se strecoara.
3. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele calite si foile de dafin, iar cand toate sunt aproape fierte se adauga rosiile si borsul fiebinte.
4. La final se adauga sare, cimbru, leustean tocat si se mai da un clocot de cca 2-3 minute dupa care se ia de pe foc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii