Bors cu fasole rosie

Se pune fasolea curatata, spalata, intr-un vas cu apa.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Bors cu fasole rosie

Ingrediente

  • 1 cana cu fasole rosie
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 500 g rosii bine coapte
  • 500 ml bors
  • 1 morcov
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune fasolea curatata, spalata, intr-un vas cu apa, de seara pana dimineata, sa se umfle; a doua zi, se scurge si se pune intr-un vas pe foc cu apa; dupa 20 min, se scurge apa, se clateste fasolea, apoi se pune din nou pe foc, cu apa fierbinte si 1/2 lingurita sare.

Cand incepe sa clocoteasca, se adauga legumele, mai putin rosiile, curatate, spalate si taiate cubulete mici.

Cand fasolea incepe sa se crape, se adauga rosiile spalate, taiate si pasate cu blenderul, apoi se mai lasa la fiert 10-15 min.

Se adauga borsul fiert separat, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul spalat si taiat marunt si uleiul.

Dupa cateva clocote, se opreste focul.

Se spune ca cel mai bun bors de fasole, este cel pregatit cu fasole rosie, aceasta avand mai multe proprietati pentru organism decat fasolea alba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise