Se pune fasolea curatata, spalata, intr-un vas cu apa.
Se pune fasolea curatata, spalata, intr-un vas cu apa, de seara pana dimineata, sa se umfle; a doua zi, se scurge si se pune intr-un vas pe foc cu apa; dupa 20 min, se scurge apa, se clateste fasolea, apoi se pune din nou pe foc, cu apa fierbinte si 1/2 lingurita sare.
Cand incepe sa clocoteasca, se adauga legumele, mai putin rosiile, curatate, spalate si taiate cubulete mici.
Cand fasolea incepe sa se crape, se adauga rosiile spalate, taiate si pasate cu blenderul, apoi se mai lasa la fiert 10-15 min.
Se adauga borsul fiert separat, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul spalat si taiat marunt si uleiul.
Dupa cateva clocote, se opreste focul.
Se spune ca cel mai bun bors de fasole, este cel pregatit cu fasole rosie, aceasta avand mai multe proprietati pentru organism decat fasolea alba.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii