Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2017

Ingrediente
1 cana cu fasole rosie, 1 ceapa, 2 ardei grasi, 500 g rosii bine coapte, 500 ml bors, 1 morcov, 1 crenguta de cimbru, 1 legatura leustean, sare, 2-3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se pune fasolea curatata, spalata, intr-un vas cu apa, de seara pana dimineata, sa se umfle; a doua zi, se scurge si se pune intr-un vas pe foc cu apa; dupa 20 min, se scurge apa, se clateste fasolea, apoi se pune din nou pe foc, cu apa fierbinte si 1/2 lingurita sare.

Cand incepe sa clocoteasca, se adauga legumele, mai putin rosiile, curatate, spalate si taiate cubulete mici.

Cand fasolea incepe sa se crape, se adauga rosiile spalate, taiate si pasate cu blenderul, apoi se mai lasa la fiert 10-15 min.

Se adauga borsul fiert separat, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul spalat si taiat marunt si uleiul.

Dupa cateva clocote, se opreste focul.

Se spune ca cel mai bun bors de fasole, este cel pregatit cu fasole rosie, aceasta avand mai multe proprietati pentru organism decat fasolea alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu fasole rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii

Supa de rosii

Morcovul şi dovleceii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare, apoi, se înăbuşa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc

2 voturi    5 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 cana cu fasole rosie
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 500 g rosii bine coapte
  • 500 ml bors
  • 1 morcov
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • 2-3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Supe de legume

Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon

Legumele tăiate în cubulețe mici, le-am călit cu puțin ulei până s-au înmuiat. Apoi am adăugat apă, vegeta,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole galbena Ciorba de fasole galbena

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță

1 vot    8 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Ciorba de salata verde