autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

bors cu galustele

Autor: irina-demetra piukovici (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: irina-demetra piukovici (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
zarzavat pt ciorba:2 morcovi mijlocii1 ceapa alba mai mare i radacina patrunjel mica 1radacina pastarnac mica1 bucata telina de aproximati 50g1 ardei verde2 rosii mai mari1 legatura loboda rosie-atunci cand este sezonul - 1 legatura leustean1litru bors de putina sau din comert.Pentu galuste:400gr branza de vaca4oua4 linguri cu varf de faina sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul se spala sise curata de coaja apoi se taie bastonase sau se rade pe razatoarea mare;rosiile si adeii se taie cuburi mici si se pun deoparte.Se fierbe zarzavatul in 2litri de apa cu putina sare aprox 15 minute.Se adauga borsul fiert separat si strecurat si rosiila si ardeii si se da iar in clocot.Cand totul clocoteste se pun cu lingurita galustele deja pregatite.Galustele se fac amestecand cu mixerul timp de 7 minute branza de vaci cu ouale si sare apoi se adauga faina treptat cate o lingura si se amesteca bine pana aluatul devine omogen.Cu lingurita inmuiata in ulei se pun galustele in borsul ce clocoteste si se fierb la foc potrivit 15 minute .Apoi se pune verdeata spalata si taiata marunt.Se poate servi cu mamaliguta iar vara pe canicula se pote manca si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "bors cu galustele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Fasolea se alege, se trece printr-un jet de apa si se pune in oala. Se adauga apa; fasolea sa fie

26 voturi    3 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza

Ciorba de varza

Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. Ardeiul se taie cubulete. Un morcov se taie

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • zarzavat pt ciorba:2 morcovi mijlocii1 ceapa alba mai mare i radacina patrunjel mica 1radacina pastarnac mica1 bucata telina de aproximati 50g1 ardei verde2 rosii mai mari1 legatura loboda rosie-atunci cand este sezonul - 1 legatura leustean1litru bors de putina sau din comert.Pentu galuste:400gr branza de vaca4oua4 linguri cu varf de faina sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de gaina cu taietei de casa