autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

bors cu galustele

Autor: irina-demetra piukovici (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: irina-demetra piukovici (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
zarzavat pt ciorba:2 morcovi mijlocii1 ceapa alba mai mare i radacina patrunjel mica 1radacina pastarnac mica1 bucata telina de aproximati 50g1 ardei verde2 rosii mai mari1 legatura loboda rosie-atunci cand este sezonul - 1 legatura leustean1litru bors de putina sau din comert.Pentu galuste:400gr branza de vaca4oua4 linguri cu varf de faina sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul se spala sise curata de coaja apoi se taie bastonase sau se rade pe razatoarea mare;rosiile si adeii se taie cuburi mici si se pun deoparte.Se fierbe zarzavatul in 2litri de apa cu putina sare aprox 15 minute.Se adauga borsul fiert separat si strecurat si rosiila si ardeii si se da iar in clocot.Cand totul clocoteste se pun cu lingurita galustele deja pregatite.Galustele se fac amestecand cu mixerul timp de 7 minute branza de vaci cu ouale si sare apoi se adauga faina treptat cate o lingura si se amesteca bine pana aluatul devine omogen.Cu lingurita inmuiata in ulei se pun galustele in borsul ce clocoteste si se fierb la foc potrivit 15 minute .Apoi se pune verdeata spalata si taiata marunt.Se poate servi cu mamaliguta iar vara pe canicula se pote manca si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "bors cu galustele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare (10 portii)

Ciorba de perisoare (10 portii)

Se spala carnea si se lasa la scurs ,se da prin masina de tocat se amesteca cu oul,sere,piper,orez,

2 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu legume

Ciorba de pui cu legume

Spalam copanelele si le punem la fiert cu o lingurita de sare. Curatam legumele, le spalam iar apoi

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • zarzavat pt ciorba:2 morcovi mijlocii1 ceapa alba mai mare i radacina patrunjel mica 1radacina pastarnac mica1 bucata telina de aproximati 50g1 ardei verde2 rosii mai mari1 legatura loboda rosie-atunci cand este sezonul - 1 legatura leustean1litru bors de putina sau din comert.Pentu galuste:400gr branza de vaca4oua4 linguri cu varf de faina sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vara