Bors cu perisoare de miel si verdeturi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Bors cu perisoare de miel si verdeturi

Ingrediente

  • 800 g carne miel cu os
  • 3 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 1-2 cepe
  • 1/2 telina
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 600 ml bors de casa
  • 80-100 g orez
  • 100 g macris
  • marar verde
  • leustean verde
  • tarhon verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Culegem carnea de miel de pe os, apoi punem in apa cu sare oasele, sa fiarba si sa le putem spumui.

Zarzavatul il dam prin robotul de bucatarie si il radem, marcovul il calim in foarte putin ulei, sa faca " fata" ciorbei.

Dupa ce am cules toata spuma de pe oase, punem morcovul calit si celelalte legume in oala, adaugam ceapa intreaga si lasam sa fiarba. Daca este cazul mai adaugam putina apa fierbinte.

Punem si verdeata spalata bine, in ciorba, dupa ce carnea si legumele sunt fierte ,potrivim gustul de sare si piper.

Carnea de miel culeasa o tocam marunt si preparam perisoarele, se amesteca impreuna cu carnea tocata, marar verde tocat, sare, piper, orezul spalat, albus de ou si putina faina daca este cazul, doar daca e cazul.

Cind fierbe ciorba, se adauga perisoarele facute bilute mici si se lasa sa fiarba. Sunt fierte, cind ies toate la suprafata.

Adaugam borsul necesar si il dam in clocot, apoi galbenusurile le amestecam cu smantana grasa si 1-2 polonice de ciorba fierbinte.Amestecam sa se omogenizeze

si stingem focul sub ciorba.

Rasturnam compozitia peste ciorba din oala si amestecam.

Deasupra presaram leusteam verde tocat.

Sa nu uitati ardeiul iute...

Aceasta ciorbă de perişoare cu carne de miel este o ciorba deosebita, pe care numai la o masă de sărbătoare o poţi pregăti.

Pofta mare sa aveti !

https://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/bors-cu-perisoare-de-miel.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise