autor:

Sidy

» » Retete de Pasti

Bors cu perisoare de miel si verdeturi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2016

Ingrediente
800 g carne miel cu os, 3 morcovi, 2 radacini pastarnac, 1-2 cepe, 1/2 telina, 2 oua, 200 ml smantana, 600 ml bors de casa, 80-100 g orez, 100 g macris, marar verde, leustean verde, tarhon verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Culegem carnea de miel de pe os, apoi punem in apa cu sare oasele, sa fiarba si sa le putem spumui.
Zarzavatul il dam prin robotul de bucatarie si il radem, marcovul il calim in foarte putin ulei, sa faca " fata" ciorbei.
Dupa ce am cules toata spuma de pe oase, punem morcovul calit si celelalte legume in oala, adaugam ceapa intreaga si lasam sa fiarba. Daca este cazul mai adaugam putina apa fierbinte.
Punem si verdeata spalata bine, in ciorba, dupa ce carnea si legumele sunt fierte ,potrivim gustul de sare si piper.
Carnea de miel culeasa o tocam marunt si preparam perisoarele, se amesteca impreuna cu carnea tocata, marar verde tocat, sare, piper, orezul spalat, albus de ou si putina faina daca este cazul, doar daca e cazul.
Cind fierbe ciorba, se adauga perisoarele facute bilute mici si se lasa sa fiarba. Sunt fierte, cind ies toate la suprafata.
Adaugam borsul necesar si il dam in clocot, apoi galbenusurile le amestecam cu smantana grasa si 1-2 polonice de ciorba fierbinte.Amestecam sa se omogenizeze
si stingem focul sub ciorba.
Rasturnam compozitia peste ciorba din oala si amestecam.
Deasupra presaram leusteam verde tocat.
Sa nu uitati ardeiul iute...
Aceasta ciorbă de perişoare cu carne de miel este o ciorba deosebita, pe care numai la o masă de sărbătoare o poţi pregăti.
Pofta mare sa aveti !

https://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/bors-cu-perisoare-de-miel.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu perisoare de miel si verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • cotizo

    cotizo (Chef de cuisine) , 06 mai 2016

    A fost un bors bun de tot ! O idee minunata care se poate face oricand, nu numai de Pasti !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 800 g carne miel cu os
  • 3 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 1-2 cepe
  • 1/2 telina
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 600 ml bors de casa
  • 80-100 g orez
  • 100 g macris
  • marar verde
  • leustean verde
  • tarhon verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
cotizo

cotizo (Chef de cuisine)

A fost un bors bun de tot ! O idee minunata care se poate face oricand, nu numai de Pasti !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Pot roast, pui grecesc cu lamaie pe pat de legume gatit in cratita de fonta