autor:

Sidy

» » Retete de Pasti

Bors cu perisoare de miel si verdeturi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2016

Ingrediente
800 g carne miel cu os, 3 morcovi, 2 radacini pastarnac, 1-2 cepe, 1/2 telina, 2 oua, 200 ml smantana, 600 ml bors de casa, 80-100 g orez, 100 g macris, marar verde, leustean verde, tarhon verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Culegem carnea de miel de pe os, apoi punem in apa cu sare oasele, sa fiarba si sa le putem spumui.
Zarzavatul il dam prin robotul de bucatarie si il radem, marcovul il calim in foarte putin ulei, sa faca " fata" ciorbei.
Dupa ce am cules toata spuma de pe oase, punem morcovul calit si celelalte legume in oala, adaugam ceapa intreaga si lasam sa fiarba. Daca este cazul mai adaugam putina apa fierbinte.
Punem si verdeata spalata bine, in ciorba, dupa ce carnea si legumele sunt fierte ,potrivim gustul de sare si piper.
Carnea de miel culeasa o tocam marunt si preparam perisoarele, se amesteca impreuna cu carnea tocata, marar verde tocat, sare, piper, orezul spalat, albus de ou si putina faina daca este cazul, doar daca e cazul.
Cind fierbe ciorba, se adauga perisoarele facute bilute mici si se lasa sa fiarba. Sunt fierte, cind ies toate la suprafata.
Adaugam borsul necesar si il dam in clocot, apoi galbenusurile le amestecam cu smantana grasa si 1-2 polonice de ciorba fierbinte.Amestecam sa se omogenizeze
si stingem focul sub ciorba.
Rasturnam compozitia peste ciorba din oala si amestecam.
Deasupra presaram leusteam verde tocat.
Sa nu uitati ardeiul iute...
Aceasta ciorbă de perişoare cu carne de miel este o ciorba deosebita, pe care numai la o masă de sărbătoare o poţi pregăti.
Pofta mare sa aveti !

https://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/bors-cu-perisoare-de-miel.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu perisoare de miel si verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Drob din ficatei si piept de pui

Drob din ficatei si piept de pui

Pieptul de pui se taie in fasii cam de 1 cm si se prejeste cateva min in putin ulei. Se sareaza si

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Friptura de miel

Friptura de miel

Mielul se taie in bucati. Usturoiul se curata si se piseaza. Lamaile se feliaza. Preparam baitul

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cotizo

    cotizo (Chef de cuisine) , 06 mai 2016

    A fost un bors bun de tot ! O idee minunata care se poate face oricand, nu numai de Pasti !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 800 g carne miel cu os
  • 3 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 1-2 cepe
  • 1/2 telina
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 600 ml bors de casa
  • 80-100 g orez
  • 100 g macris
  • marar verde
  • leustean verde
  • tarhon verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
cotizo

cotizo (Chef de cuisine)

A fost un bors bun de tot ! O idee minunata care se poate face oricand, nu numai de Pasti !

Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac de casa