autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors cu slanina si varza

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 litri apa, 1 litru bors, 500 gr. carne cu os, 100 gr. slanina, 1 buc. morcov mic, 1 buc. patrunjel, 1 buc. telina mica, 1 buc. ceapa, 1/4 varza mica, 1 buc. sfecla potrivita, 3 buc. cartofi, 10-15 pastai fasole, 1 buc. ardei gras, 5-6 buc. rosii, 150 gr. unt, 100 gr. smintina, 1 galbenus, sare, piper, patrunjel verde, leustean

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia spuma continuind fierberea la foc moale, cu vasul acoperit. Separat, se curata si se spala zarzavaturile. Ceapa se taie marunt si se adauga la carnea care fierbe. Se pun apoi fasolea, morcovul, patrunjelul, telina si sfecla taiate fideluta sau date pe razatoare. Cind carnea si zarzavaturile sint aproape fierte se adauga varza taiata felii si cartofii curatati si taiati cuburi. Separat, se fierb rosiile, se dau prin sita si se adauga cind zarzavaturile sint fierte. Intr-o tigaie se prajeste putin slaninuta taiata felii subtiri si cind este gata se toarna in oala cu ciorba. Borsul se fierbe separat, se strecoara si apoi se toarna in oala. Se potriveste de sare si se mai da un clocot. Se trage oala deoparte si se presara leusteanul tocat. Din sfecla rosie rasa se opreste putin, se presara cu sare si se stropeste cu otet. Inainte de a se servi, se strecoara sfecla si cu zeama obtinuta se coloreaza borsul. Se drege borsul cu galbenus de ou si smintina si se presara patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu slanina si varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de cartofi cu coasta de porc afumata

Bors de cartofi cu coasta de porc afumata

Portionam carnea,o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala de 6l cu cel putin 3 l de apa.Separat

78 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de sfecla cu carne

Bors de sfecla cu carne

Intr-o oala se pune carnea taiata bucati potrivite si osul si se adauga apa cit sa o acopere si se

10 voturi    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 litri apa
  • 1 litru bors
  • 500 gr. carne cu os
  • 100 gr. slanina
  • 1 buc. morcov mic
  • 1 buc. patrunjel
  • 1 buc. telina mica
  • 1 buc. ceapa
  • 1/4 varza mica
  • 1 buc. sfecla potrivita
  • 3 buc. cartofi
  • 10-15 pastai fasole
  • 1 buc. ardei gras
  • 5-6 buc. rosii
  • 150 gr. unt
  • 100 gr. smintina
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de Fasole in Paine