autor:

mac myra

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de afumatura cu cartofi

Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mac myra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
500 gr coasta afumata, 5 cartofi, 1 ardel, 2 cepe, 3 morcovi, telina, 3 linguri suc de rosii, taitei, bors magic sau bors de putina, sare, piper, marar, patrunjel, leustean

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

14 voturi

Mod de preparare

Carnea afumata,coastele,se spala si se pun la fiert in apa rece.Cand sunt pe jumatate fierte, se adauga ceapa curatata si taiata marunt,morcovii curatati si dati prin razatoarea mare,ardelul curatat si taiat cubulete mici si telina taiata cubulete.
Cand legumele sunt la jumatatea fierberii se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cuburi potrivite si cele 3 linguri de suc de rosii.
Cand e aproape tot fiert se adauga taiteii care fierb repede si dupa se acreste borsul dupa gustul fiecaruia.
Se sareaza,se pipereaza si la urma se adauga verdeata tocata marunt.
Se serveste cu ardel iute si smantana.
Pofta mare!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de afumatura cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors cu de toate

Bors cu de toate

Calesc usor ceapa, adaug legumele date pe robot, le calesc 2-3 minute impreuna, adaug zeama in care

3 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca

Taiati carnea cubulete si puneti-o la fiert in apa rece, in jur de 4 litri. Fierbeti pentru 1 ora

9 voturi    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iulian Palade , 07 februarie 2014

    crd ca merge si fara smantana

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Foarte buna,buna!!!Leusteanul e super bun,mai pune si o crenguta de cimbru si ai terminat ce gust are borsul.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    La fel pregatesc si eu aceasta reteta doar ca nu pun marar ci patrunjel si ii mai adaug si putina smantana. Chiar acum voi prepara acest bors!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

14 voturi

Ingrediente

  • 500 gr coasta afumata
  • 5 cartofi
  • 1 ardel
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • telina
  • 3 linguri suc de rosii
  • taitei
  • bors magic sau bors de putina
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • leustean

Raporteaza reteta

Retete
de mac myra
Chiftelute cu maioneza

Chiftelute cu maioneza

Morcovul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica, felia de paine se inmoaie in lapte sau

10 voturi    7 comentarii
1h
Salate reci
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Pasta se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Intre timp se pregateste sunculita:se taie cubulete

35 voturi    7 comentarii
15 min
Paste si pizza
Pui la cuptor cu cartofi

Pui la cuptor cu cartofi

Puiul se curata,se spala.Din usturoi,piper,delikat,sare,dafin si vin se face un bait in care se pune

1 vot    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

Foarte buna,buna!!!Leusteanul e super bun,mai pune si o crenguta de cimbru si ai terminat ce gust are borsul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors din carne de porc cu oase date la fum