autor:

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de cartofi

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
Pentru o oala de 4 l:, - 2 cepe potrivite, - 5-6 cartofi (depinde cat de mari sunt), - 1 morcov, - telina, albitura, - 2 ardei grasi, - 2 rosii, - 1/2 leg patrunjel, , - leustean 1 leg., - 1 ou, - 1 l bors, - taitei de casa, - sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pun la fiert in aceasta ordine: ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoarea mare, albitura si telina tocate marunt, dupa ce au dat intr-un clocot acestea adaug cartofii taiati taraneste, ardeiul gras tocat marunt, rosiile decojite si tocate marunt

Cand aproape au fiert cartofii adaug patrunjelul tocat fin. La final se adauga borsul (il gusti sa vezi cat de acru este! - daca este f. acru pui mai putin in functie de gustul tau! )

Lasi sa dea intr-un clocot, bati oul cu putina apa si dregi ciorba!

Dupa ce stingi focul adaugi taiteii de casa si leusteanul tocat fin! Pui capacul si lasi sa se odihneasca o jumatate de ora!

POFTA BUNA!


Tipp: rosiile pentru a fi decojite mai usor se pun pe rand in polonic si se scufund in supa fierbinte timp de 30 de sec
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

In oala cu ulei, se calesc ceapa, ardeiul, taiate marunt, apoi morcovul, pastarnacul, dovlecelul,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors de cartofi cu coasta de porc afumata

Bors de cartofi cu coasta de porc afumata

Portionam carnea,o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala de 6l cu cel putin 3 l de apa.Separat

79 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru o oala de 4 l:
  • - 2 cepe potrivite
  • - 5-6 cartofi (depinde cat de mari sunt)
  • - 1 morcov
  • - telina
  • albitura
  • - 2 ardei grasi
  • - 2 rosii
  • - 1/2 leg patrunjel
  • - leustean 1 leg.
  • - 1 ou
  • - 1 l bors
  • - taitei de casa
  • - sare dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara