autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de cartofi cu coasta de porc afumata

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2009

Ingrediente
2 Kg coasta afumata., 1 1/5 kg bors., 1 kg cartofi., 2 ardei capia rosii., 2 cepe rosii., 2 radacini pastarnac., 1 telina potrivita., 1 legatura patrunjel verde., 1 rosie mare., 4 oua., sare, roz proaspat macinat,vegeta fara sare.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

78 voturi

Mod de preparare

Portionam carnea,o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala de 6l cu cel putin 3 l de apa.Separat curatam si spalam toate legumele si apoi le taiem.Dupa ce am luat spuma de la carne o lasam sa fiarba bine.Punem legumele taiate sa fiarba.Spalam patrunjelul si il taiem foarte fin.Dupa ce au fiert carnea si legumele,adaugam borsul care este deja clocotit si mai lasam sa dea cateva clocote.Incercam carnea si legumele sa vedem daca sunt fierte.Dupa ce au fiert lasam ciorba sa se linisteasca un pic si adaugam ouale batute spuma si patrunjelul verde.La aceasta ciorbica merge si un ardei iute.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cartofi cu coasta de porc afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de loboda

Bors de loboda

Se curata morcovul si telina, se dau pe razatoarea mica si se pun la fiert in oala cu apa rece. Se

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de Varza murata - Sauerkrautsuppe

Supa de Varza murata - Sauerkrautsuppe

Puiul se pune la fiert in apa rece, adunind tot timpul spuma ca supa sa ramina clara, cind e aproape

4 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Giorgiana Cozma , 22 aprilie 2014

    Hmmmmmm prea bun!!!

  • Fara foto

    Antik Dorin , 05 septembrie 2013

    Acum ma apuc sa fac ciorba asta, e sanatate curata , deja salivez...

  • Fara foto

    laurentiu , 10 iunie 2010

    imi place forte mult retele dumneavoastra culinare

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Imi place !

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      ce bunatate., imi place si mie aceasta mancare.

    • Fara foto

      lavi , 06 februarie 2010

      arata foarte bine dar eu am o nedumerire in poza ai si morcov pus iar in reteta ta nu ai zis nimic de morcov

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      E extra ciorbica ta, carmen! Eu oparesc oasele putin si arunc apa si adaug si zeama de varza!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Buna reteta, frumoasa si gustoasa ciorbica!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Ce bine arata...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Buna,buna,buna tare.La fel fac si eu dar fara ouale batute.O sa incerc si cu oua,cred ca e delicioasa.Felicitari.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Ociorba tare gustoasa.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Foarte buna ciorba,numai ca eu oparesc un pic coastele inainte. Felicitari

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Ce bine arataaa!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Imi place tare mult aceasta ciorba.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Foarte bun, frumos prezentat.Impecabil!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Foarte buna aceasta ciorbica...............inghit deja in sec.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

78 voturi

Ingrediente

  • 2 Kg coasta afumata.
  • 1 1/5 kg bors.
  • 1 kg cartofi.
  • 2 ardei capia rosii.
  • 2 cepe rosii.
  • 2 radacini pastarnac.
  • 1 telina potrivita.
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • 1 rosie mare.
  • 4 oua.
  • sare, roz proaspat macinat,vegeta fara sare.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

laurentiu

imi place forte mult retele dumneavoastra culinare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta