Bors de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr faina porumb
  • 500gr tarate grau
  • 500 gr huste
  • crenguta de cires
  • foi dafin

Mod de preparare

Pui taratele si faina intr-o oala si torni apa rece peste, nu multa, aproximativ 250 grame, numai cat sa se inmoaie. Apoi fierbi 5-6 litri de apa si torni peste amestecul preparat anterior. Lasi sa se racoreasca, nu de tot, sa fie caldut, apoi adaugi hustele si mirodeniile. Lasi 24h la temperatura camerei, apoi il strecori si il poti folosi la toate ciorbele. Se mentine in frigider. Se opreste din compozitia strecurata huste pentru alta data, restul se arunca .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor