autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de cocos

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2014

Ingrediente
1 cocos de tara, 1 ceapa, 1 radacina mica patrunjel, 1 morcov, 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei galben, 2 linguri zarzavat, 3 linguri pasta de rosii de casa cu telina, sare, piper, patrunjel verde, bors pentru acrit, 1 mana fidea

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat.
Il spalam bine apoi il transam.
Intr-o oala punem ceva mai multa apa, carnea si cand clocoteste adunam spuma ce o formeaza deasupra.
Spumam de mai multe ori, eu am indepartat si putin din grasime.
Curatam ceapa, o tocam , morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul rosu si cel galben il curatam de seminte si il facem cuburi.
Radacina de patrunjel o curatam apoi o taiem bucatele mici.
Dupa ce carnea este fiarta mai bine de jumatate adaugam legumele pregatite mai sus si zarzavatul pe care il trecem pe sub un jet de apa sa il mai desaram.
Dam gust cu sare si piper.
Cand sunt patrunse bine atat legumele dar si carnea, punem pasta de rosii, borsul, pe care il fierbem mai intai intr-un ibric.
Dupa ce mai da 2-3 clocote ciorba, presaram bucati de fidea si mai lasam 5 minute pe foc.
Tragem oala cand este gata, presaram patrunjel verde deasupra, amestecam putin si acoperim oala pentru 5 minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos cu taitei de casa

Bors de cocos cu taitei de casa

Se pune carnea la fiert in 2-3 l de apa cu un praf de sare. Dupa primul clocot se spumeaza si apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Am spalat si curatat rasolul si burta de vita. Am taiat burta in 4-5 bucati si am pus-o intr-o oala

18 voturi    0 comentarii
6h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasilica Ureche , 24 aprilie 2014

    La multi ani ,cu ocazia zilei de onomastica ,cuvioasa Elisabeta de astazi !

  • Fara foto

    Elisabeta Surdu , 16 aprilie 2014

    eu fac taietei in casa din ou si faina foarte buni la borsul de cocos.

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2014

    Multumesc Costeo.

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

      Cel mai bun bors!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 cocos de tara
  • 1 ceapa
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 linguri zarzavat
  • 3 linguri pasta de rosii de casa cu telina
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • bors pentru acrit
  • 1 mana fidea

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Costeo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume cu carnaciori de bere