autor:

Sisters Kitchen

» » Borsuri si Ciorbe

Borș de crap

Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2013

Ingrediente
1 crap de 1.5 kg, 1 ceapă, 1 ţelina mică, 1 ardei gras, 1 frunza de dafin, 2-3 linguri de oţet, 1 legătură de pătrunjel, 1 lingură de leuştean tocat, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Crapul se curată de solzi și de măruntaie, apoi se scot şi branhiile. Se spală bine. Se despică şi se obţin 2 fileuri mari, pe care le veţi tăia în cuburi.
2. Şira spinării, împreună cu coada şi capul se pun la fiert cu o lingură de sare şi 3 litri de apă. Se pun acum și frunza de dafin şi cozile de pătrunjel, legate bine cu aţă (frunzele se pun la sfârşit).
3. După ce începe să fiarbă, nu va dura mai mult de 10-15 minute până toată carnea de pe oase şi din căpățână să înceapă să se desprindă. Strecuraţi zeamă, scoateţi carnea de pe oase şi puneţi din nou la fiert. Adăugaţi ardeiul, ceapa şi ţelina tocate mărunt.
4. După 20-25 minute, când legumele au fiert, adăugaţi cuburile obţinute din fileurile de peşte. Potriviţi de sare şi piper, apoi adăugaţi oțetul (nu trebuie să acriţi zeama prea mult, doar cât să aibă puţină aciditate).
5. Lăsaţi să dea în clocot, presăraţi leuşteanul şi pătrunjelul tocat, apoi opriţi focul şi lăsaţi zeama să se odihnească. Atenţie, peştele fierbe foarte repede.
Daţi la masă cu mămăligă (rece) sau pâine de ţară, alături de ardei iute. Pentru că am strecurat zeama şi am scos carnea de pe oase, borşul nostru e uşor, limpede şi parfumat atât cât trebuie.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de crap" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors din crap romanesc

Bors din crap romanesc

Se toaca ceapa marunt, morcovii se dau prin razatoarea mare, telina la fel, ardeii se taie fideluta

15 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
bors de crap

bors de crap

se curata ceapa , morcovul, ardeiul se taie bucatele si se pun la fiert cu sare. cand sunt fierte

8 voturi    5 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    daca se acreste cu otet obtinem o ciorba nu bors !!!!!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 crap de 1.5 kg
  • 1 ceapă
  • 1 ţelina mică
  • 1 ardei gras
  • 1 frunza de dafin
  • 2-3 linguri de oţet
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de leuştean tocat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sisters Kitchen
Orez cu creveţi

Orez cu creveţi

Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de

5 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Saramură de pui

Saramură de pui

1.Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper. 2.Se frig pe grătarul încins aproximativ

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Prăjitură cu morcovi şi cocos

Prăjitură cu morcovi şi cocos

1. Morcovii spălaţi, curăţaţi şi raşi se pun într-un castron. Adăugăm zahărul şi nuca

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

daca se acreste cu otet obtinem o ciorba nu bors !!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat