1. Crapul se curată de solzi și de măruntaie, apoi se scot şi branhiile. Se spală bine. Se despică şi se obţin 2 fileuri mari, pe care le veţi tăia în cuburi.
2. Şira spinării, împreună cu coada şi capul se pun la fiert cu o lingură de sare şi 3 litri de apă. Se pun acum și frunza de dafin şi cozile de pătrunjel, legate bine cu aţă (frunzele se pun la sfârşit).
3. După ce începe să fiarbă, nu va dura mai mult de 10-15 minute până toată carnea de pe oase şi din căpățână să înceapă să se desprindă. Strecuraţi zeamă, scoateţi carnea de pe oase şi puneţi din nou la fiert. Adăugaţi ardeiul, ceapa şi ţelina tocate mărunt.
4. După 20-25 minute, când legumele au fiert, adăugaţi cuburile obţinute din fileurile de peşte. Potriviţi de sare şi piper, apoi adăugaţi oțetul (nu trebuie să acriţi zeama prea mult, doar cât să aibă puţină aciditate).
5. Lăsaţi să dea în clocot, presăraţi leuşteanul şi pătrunjelul tocat, apoi opriţi focul şi lăsaţi zeama să se odihnească. Atenţie, peştele fierbe foarte repede.
Daţi la masă cu mămăligă (rece) sau pâine de ţară, alături de ardei iute. Pentru că am strecurat zeama şi am scos carnea de pe oase, borşul nostru e uşor, limpede şi parfumat atât cât trebuie.
Poftă bună!
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii