autor:

Cely Snijec

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de fasole

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
100 g fasole mare fiarta, 4 linguri ulei, 1 morcov, un pastarnac, o jumatate e telina, o ceapa, 50 g taitei de post, 2 linguri ardei si gogosari tocati(sau zarzavat conservat), sare,, foaie de dafin, cimbru,bors acru

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Legumele date pe robot, le calesc 2 minute in ulei.Adaug apa, foaia de dafin, las sa fiarba legumele,adaug taiteii si ardeii cu gogosarii tocati.Dupa ce au fiert taiteii, adaug, fasolea,condimentez, acresc dupa gust.Presar cu patrunje verde, servim cu ardei iute sau ceapa proaspata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

Fasolea se spala si se lasa la hidratat 2 ore. Se scurge, se pune alta apa curata, un vrf cutit bicarbonat

1 vot    2 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
bors de fasole verde

bors de fasole verde

Se pun la fiert cu sare si ulei morcovul, patrunjelul, ceapa, taiate marunt, se pune si fasolea taiata

4 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Delicioasa aceasta reteta.Se mananca mereu cu placere.Am urmat reteta si a ieist totul un deliciu.Multumesc pt reteta!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    O bunatate cred. Nu am facut niciodata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

    Mi-ai facut pofta,am pus fasole la fiert sa fac si eu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Este intr-adevar tare gustoasa,un deliciu...Am mancat de multe ori la Manastirile din Moldova si Bucovina...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Este bors de fasole cu taitei, nu e mancarica de fasole cu taitei. Asa se face borsul de post in Bucovina.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Cely foarte interesanta papica asta buna a ta ! Nu am mancat niciodata fasole cu taitei....merita incercat ...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Nu am pus niciodata taitei in borsul de fasole.Pare interesant.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Alta mancarica foarte buna de post. Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 100 g fasole mare fiarta
  • 4 linguri ulei
  • 1 morcov
  • un pastarnac
  • o jumatate e telina
  • o ceapa
  • 50 g taitei de post
  • 2 linguri ardei si gogosari tocati(sau zarzavat conservat)
  • sare,
  • foaie de dafin
  • cimbru,bors acru

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O bunatate cred. Nu am facut niciodata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si afumatura