autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de fasole boabe

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 litru apa, bors (dupa gust), 250 gr. fasole boabe, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 lingurita faina, 1/2 lingura ulei, patrunjel, marar, leustean, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

118 voturi

Mod de preparare

Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert cu apa calduta. Se repeta operatia de 2-3 ori la intervale de 10 minute. In ultima apa (1 1/2 l), se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul intregi. Se acopera oala cu capac si se lasa sa fiarba pina cind se inmoaie bine fasolea. Se scoate zarzavatul si se adauga faina amestecata cu uleiul, borsul clocotit, sarea, verdeata tocata si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

Se taie prazul felii subţiri şi se căleşte în puţin ulei alături de ardeiul tăiat feliuţe

5 voturi    3 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de gaina cu tocmagi

Bors de gaina cu tocmagi

Se transeaza gaina si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

118 voturi

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • bors (dupa gust)
  • 250 gr. fasole boabe
  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1/2 lingurita faina
  • 1/2 lingura ulei
  • patrunjel
  • marar
  • leustean
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de stir