Fasolea se spala si se lasa la hidratat 2 ore. Se scurge, se pune alta apa curata, un vrf cutit bicarbonat si se pune la fiert pana devine patrunsa.
Oasele afumate se pun la fiert in apa, cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa.
Radacinoasele se curata, se taie cubulete foarte mici si se pun la calit intr-o oala, cu putin ulei de masline. Se adauga fasolea, oasele afumate si 2 l apa fierbinte. Se lasa sa dea intr-un clocot, se adauga rosiile pasate fin, se potriveste gustul cu sare, boia si chimen.
Se adauga borsul fiert separat. Leusteanul se spala si se toaca marunt, se adauga peste bors.
Se lasa acoperit o jumatate de ora inainte de a fi servit.
Borsul se serveste cu felii de bacon rumenit deasupra, ardei iuti sau dupa preferinte!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii