Bors de fasole cu afumatura

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Bors de fasole cu afumatura

Ingrediente

  • - 400 gr fasole boabe rosie
  • - 500 gr oase afumate
  • - 2 cepe
  • - 2 morcovi
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 1 telina mica
  • - 500 ml bors de putina
  • - sare
  • - 1 conserva rosii
  • - ulei de masline
  • - 1 vtf cutit chimen macinat
  • - 1 lingurita boia dulce
  • - cateva fire de leustean
  • - cateva feliute bacon

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa la hidratat 2 ore. Se scurge, se pune alta apa curata, un vrf cutit bicarbonat si se pune la fiert pana devine patrunsa.

Oasele afumate se pun la fiert in apa, cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa.

Radacinoasele se curata, se taie cubulete foarte mici si se pun la calit intr-o oala, cu putin ulei de masline. Se adauga fasolea, oasele afumate si 2 l apa fierbinte. Se lasa sa dea intr-un clocot, se adauga rosiile pasate fin, se potriveste gustul cu sare, boia si chimen.

Se adauga borsul fiert separat. Leusteanul se spala si se toaca marunt, se adauga peste bors.

Se lasa acoperit o jumatate de ora inainte de a fi servit.

Borsul se serveste cu felii de bacon rumenit deasupra, ardei iuti sau dupa preferinte!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi