autor:

Laura_Nechita

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de fasole cu afumatura

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2016

Ingrediente
- 400 gr fasole boabe rosie, - 500 gr oase afumate, - 2 cepe, - 2 morcovi, - 1 radacina patrunjel, - 1 telina mica, - 500 ml bors de putina, - sare, - 1 conserva rosii, - ulei de masline, - 1 vtf cutit chimen macinat, - 1 lingurita boia dulce, - cateva fire de leustean, - cateva feliute bacon

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa la hidratat 2 ore. Se scurge, se pune alta apa curata, un vrf cutit bicarbonat si se pune la fiert pana devine patrunsa.
Oasele afumate se pun la fiert in apa, cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa.
Radacinoasele se curata, se taie cubulete foarte mici si se pun la calit intr-o oala, cu putin ulei de masline. Se adauga fasolea, oasele afumate si 2 l apa fierbinte. Se lasa sa dea intr-un clocot, se adauga rosiile pasate fin, se potriveste gustul cu sare, boia si chimen.
Se adauga borsul fiert separat. Leusteanul se spala si se toaca marunt, se adauga peste bors.
Se lasa acoperit o jumatate de ora inainte de a fi servit.
Borsul se serveste cu felii de bacon rumenit deasupra, ardei iuti sau dupa preferinte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2016

    Eu de cate ori am folosit fasole rosie, s-a hidratat foarte repede. Si chiar si cand am folosit fasole alba, am tinut-o la hidratat la fel. Niciodata nu am tinut-o peste noapte, dar probabil ca depinde si de cat de uscata este.

  • Fara foto

    Gaber Dinu , 29 ianuarie 2016

    Eu stiu ca fasolea boabe se lasa la muiat peste noapte. Dupa doua ore abia daca se increteste usor coaja boabelor.

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • - 400 gr fasole boabe rosie
  • - 500 gr oase afumate
  • - 2 cepe
  • - 2 morcovi
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 1 telina mica
  • - 500 ml bors de putina
  • - sare
  • - 1 conserva rosii
  • - ulei de masline
  • - 1 vtf cutit chimen macinat
  • - 1 lingurita boia dulce
  • - cateva fire de leustean
  • - cateva feliute bacon

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Laura_Nechita

Laura_Nechita (Chef de cuisine)

Eu de cate ori am folosit fasole rosie, s-a hidratat foarte repede. Si chiar si cand am folosit fasole alba, am tinut-o la hidratat la fel. Niciodata nu am tinut-o peste noapte, dar probabil ca depinde si de cat de uscata este.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta bihoreana
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania