autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de fasole galbena

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
Va propun aceasta ciorba usor de facut si delicioasa, avem nevoie de 700 grame de fasole galbena pastai ( eu am pus congelata ), 2 cepe, cativa morcovi, 2-3 rosii decojite ( eu pun iarna din conserva de preferat cele din Italia, le gasesc cele mai bune ), 2 linguri ulei de porumb sau de floarea soarelui, o crenguta cimbru verde ( eu am pus congelat ca asa il pastrez pentru ciorbe) telina verde sau alta verdeata pe care o preferati,sare, bors magic ( sau natural daca aveti eu aici nu gasesc), o lingura delikat de legume, smantana si ardei iute optional dar binevenite.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Preparare : punem intr-un vas inalt uleiul la incins si cand este incins adaugam ceapa taiata cubulete si morcovii si lasam sa se caleasca cateva minute. Daca doriti puteti sa adaugati si o tija de telina verde taiata cubulete, eu nu am pus ca am folosit telina frunze la final. Dupa ce s-au calit legumele adaugam apa 2-3 litri si acoperim vasul pana da in clocot. Cand clocoteste adaugam fasolea verde curatata si rupta pe lungime in functie de preferinte, crenguta de cimbru, putina sare si delikat si lasam sa fiarba 12-15 minute la foc mediu si cu vasul acoperit. Dupa aceea adaugam rosiile decojite tocate fin de tot (eu le fac cu blenderul ) si mai lasam sa clocoteasca cateva minute. La sfarsit se drege dupa gust cu sare, delikat,bors magic. Se inchide focul si se adauga verdeata tocata fin si se lasa minim 5 minute acoperit vasul inainte de a se manca sa se mai povesteasca aromele . Se serveste fierbinte cu verdeata proaspata tocata fin pusa direct in farfurie, optional smantana, ardei iute, paine de casa ….pentru un festin adevarat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de vacuta cu legume

Ciorbita de vacuta cu legume

Am fiert carnea separat si intr-o cratita am calit ceapa cu putin ulei de masline, apoi am adaugat

16 voturi    4 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul

5 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    DAN , 26 februarie 2017

    Simpla, gustoasa,excelenta!

  • ONESTA30

    ONESTA30 (Maestru bucatar) , 01 octombrie 2012

    Doua poze , doua borsuri diferite ... unul are pastai galbene late , altul pastai rotunde . Sidy , sau Silvia ?!?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    E foarte buna si eu gatesc aproape la fel.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Bun borsul asta , mai ales vara cand e bun si asa rece....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Arata super bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      imi place foarte mult ciorbita asta, dar o prefer fara delikat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Va propun aceasta ciorba usor de facut si delicioasa
  • avem nevoie de 700 grame de fasole galbena pastai ( eu am pus congelata )
  • 2 cepe
  • cativa morcovi
  • 2-3 rosii decojite ( eu pun iarna din conserva de preferat cele din Italia
  • le gasesc cele mai bune )
  • 2 linguri ulei de porumb sau de floarea soarelui
  • o crenguta cimbru verde ( eu am pus congelat ca asa il pastrez pentru ciorbe) telina verde sau alta verdeata pe care o preferati,sare
  • bors magic ( sau natural daca aveti eu aici nu gasesc)
  • o lingura delikat de legume
  • smantana si ardei iute optional dar binevenite.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

DAN

Simpla, gustoasa,excelenta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PUI