Preparare : punem intr-un vas inalt uleiul la incins si cand este incins adaugam ceapa taiata cubulete si morcovii si lasam sa se caleasca cateva minute. Daca doriti puteti sa adaugati si o tija de telina verde taiata cubulete, eu nu am pus ca am folosit telina frunze la final. Dupa ce s-au calit legumele adaugam apa 2-3 litri si acoperim vasul pana da in clocot. Cand clocoteste adaugam fasolea verde curatata si rupta pe lungime in functie de preferinte, crenguta de cimbru, putina sare si delikat si lasam sa fiarba 12-15 minute la foc mediu si cu vasul acoperit. Dupa aceea adaugam rosiile decojite tocate fin de tot (eu le fac cu blenderul ) si mai lasam sa clocoteasca cateva minute. La sfarsit se drege dupa gust cu sare, delikat,bors magic. Se inchide focul si se adauga verdeata tocata fin si se lasa minim 5 minute acoperit vasul inainte de a se manca sa se mai povesteasca aromele . Se serveste fierbinte cu verdeata proaspata tocata fin pusa direct in farfurie, optional smantana, ardei iute, paine de casa ….pentru un festin adevarat.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii