Se curata gaina foarte bine, se parleste si se spala, se portioneaza dupa preferinta si se pune la fiert.Daca gaina este mai batrana se poate pune in oala subpresiune dupa care se transfera in oala obisnuita.Dupa ce se spumeaza se adauga legumele (fara cartofi)tocate marunt sau date pe razatoare (dupa preferinta) si se lasa sa fiarba la foc mic pentru a se patrunde bine carnea.Cand sunt toate fierte bine se potriveste de sare, se adauga cartofii taiati cubulete potrivite si se continua fierberea.Intre timp se fierbe separat borsul care se va adauga in oala, se mai dau cateva clocote (4-5 min).Se drege cu oul batut si se pune leusteanul sau frunzele de telina deasupra.Se serveste cu ardei iute.
Nota: daca gaina este grasa se poate indeparta de la inceput o parte din grasime.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii