autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

BORS DE GAINA

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
1 gaina (de curte),zarzavat (ceapa,ardeisau gogosar, pastarnac, telina, patrunjel de radacina), 2 cartofi,500 ml bors, sare, 2 oua,frunze de leustean sau telina

Dificultate: Redusa Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Se curata gaina foarte bine, se parleste si se spala, se portioneaza dupa preferinta si se pune la fiert.Daca gaina este mai batrana se poate pune in oala subpresiune dupa care se transfera in oala obisnuita.Dupa ce se spumeaza se adauga legumele (fara cartofi)tocate marunt sau date pe razatoare (dupa preferinta) si se lasa sa fiarba la foc mic pentru a se patrunde bine carnea.Cand sunt toate fierte bine se potriveste de sare, se adauga cartofii taiati cubulete potrivite si se continua fierberea.Intre timp se fierbe separat borsul care se va adauga in oala, se mai dau cateva clocote (4-5 min).Se drege cu oul batut si se pune leusteanul sau frunzele de telina deasupra.Se serveste cu ardei iute.
Nota: daca gaina este grasa se poate indeparta de la inceput o parte din grasime.
Daca ti-a placut reteta noastra "BORS DE GAINA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de gaina cu loboda

Bors de gaina cu loboda

Aluatul de taitei: Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Am folosit

8 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de  gaina

Bors de gaina

Carnea se portioneaza si se pune in oala cu apa rece (carnea trebuie sa fie acoperita cu apa rece

5 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oriflame Reprezentant Iasi , 04 iunie 2015

    Prost obicei mai au unii cu laudatul. lauramihaela88 , mai bine te ofereai sa-i vinzi femeii o gaina, daca tot ai, nu sa te lauzi.

  • lauramihaela88

    lauramihaela88 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2014

    Poti gasi la cineva care sta la tara. Eu numai cu gaina si rata de tara gatesc, pentru ca le cresc la mine in curte. Asa arata mereu mancarea facuta de noi. Foarte buna reteta.

  • Gogu_Besliu

    Gogu_Besliu (Bucatar) , 06 decembrie 2013

    Da , e buna , dar unde mai gasim gaina de "Tara"?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Mmmmmm, bors de gaina,o bunatate,felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Tare buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Ce poate fi mai gustos si mai sanatos decat un bors acru cu gaina de tara si taitei de casa......O BUNATATE....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Apetisanta.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Este un deliciu mai ales daca gaina este de tara...........eu pun si taitei si atunci elimin cartoful.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • 1 gaina (de curte),zarzavat (ceapa,ardeisau gogosar
  • pastarnac
  • telina
  • patrunjel de radacina)
  • 2 cartofi,500 ml bors
  • sare
  • 2 oua,frunze de leustean sau telina

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

lauramihaela88 (Chef de cuisine)

Poti gasi la cineva care sta la tara. Eu numai cu gaina si rata de tara gatesc, pentru ca le cresc la mine in curte. Asa arata mereu mancarea facuta de noi. Foarte buna reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania