Se curata gaina foarte bine, se parleste si se spala, se portioneaza dupa preferinta si se pune la fiert.Daca gaina este mai batrana se poate pune in oala subpresiune dupa care se transfera in oala obisnuita.Dupa ce se spumeaza se adauga legumele (fara cartofi)tocate marunt sau date pe razatoare (dupa preferinta) si se lasa sa fiarba la foc mic pentru a se patrunde bine carnea.Cand sunt toate fierte bine se potriveste de sare, se adauga cartofii taiati cubulete potrivite si se continua fierberea.Intre timp se fierbe separat borsul care se va adauga in oala, se mai dau cateva clocote (4-5 min).Se drege cu oul batut si se pune leusteanul sau frunzele de telina deasupra.Se serveste cu ardei iute.
Nota: daca gaina este grasa se poate indeparta de la inceput o parte din grasime.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii