Bors de gaina

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Bors de  gaina

Ingrediente

  • Cosul pieptului de la gaina, aripile(fara copanele)piept taiat bucatele mici, spatele gainii(cam tot ce este osos)
  • Morcov, patrunjel radacina, gogosar, ardei gras, rosii, ceapa
  • Bors de casa
  • 1 canita de orez
  • frunze de patrunjel si leustean

Mod de preparare

Carnea se portioneaza si se pune in oala cu apa rece (carnea trebuie sa fie acoperita cu apa rece )

Ceapa se taie marunt si se pune peste carne .

Toate celelalte legume se taie cubulete si se adauga in oala (eu pun toate aceste legume de toamna, la sare , in borcane de 1.5 l si iarna este tare usor de gatit) .

Daca sint legume proaspete, atunci se pune o lingura de sare la fiert , daca zarzavatul este conservat, atunci se spala sub jetul de apa rece si nu se va mai pune sare in mincare )

In oala cu presiune, totul fierbe in 40 de minute.

Se rastoarna in oala normala si se pune orezul, spalat in apa rece .

Alaturat, se pune la infierbintat borsul si cind sta sa dea in clocot, se toarna peste carne si legume si se lasa sa fiarba impreuna pina trec 20 de minute de la punerea orezului.

Se da deoparte, se aromatizeaza cu frunze de patrunjel si leustean si se acopera ca se se infoaie orezul si sa se patrunda gustul de verdeturi.

Obligatoriu ardei iute alaturi si mamaliga sau piine, cine cum doreste !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise