Ingrediente
Cosul pieptului de la gaina, aripile(fara copanele)piept taiat bucatele mici, spatele gainii(cam tot ce este osos), Morcov, patrunjel radacina, gogosar, ardei gras, rosii, ceapa, Bors de casa, 1 canita de orez, frunze de patrunjel si leustean
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
5 voturi
Mod de preparare
Ceapa se taie marunt si se pune peste carne .
Toate celelalte legume se taie cubulete si se adauga in oala (eu pun toate aceste legume de toamna, la sare , in borcane de 1.5 l si iarna este tare usor de gatit) .
Daca sint legume proaspete, atunci se pune o lingura de sare la fiert , daca zarzavatul este conservat, atunci se spala sub jetul de apa rece si nu se va mai pune sare in mincare )
In oala cu presiune, totul fierbe in 40 de minute.
Se rastoarna in oala normala si se pune orezul, spalat in apa rece .
Alaturat, se pune la infierbintat borsul si cind sta sa dea in clocot, se toarna peste carne si legume si se lasa sa fiarba impreuna pina trec 20 de minute de la punerea orezului.
Se da deoparte, se aromatizeaza cu frunze de patrunjel si leustean si se acopera ca se se infoaie orezul si sa se patrunda gustul de verdeturi.
Obligatoriu ardei iute alaturi si mamaliga sau piine, cine cum doreste !
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 martie 2010
Minunat!
jsabrina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
Ciorba este mancarea mea preferata ! O bunatate !
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
Waw da ce bunatate!!!