autor:

Daniela

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de gaina

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
Cosul pieptului de la gaina, aripile(fara copanele)piept taiat bucatele mici, spatele gainii(cam tot ce este osos), Morcov, patrunjel radacina, gogosar, ardei gras, rosii, ceapa, Bors de casa, 1 canita de orez, frunze de patrunjel si leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza si se pune in oala cu apa rece (carnea trebuie sa fie acoperita cu apa rece )
Ceapa se taie marunt si se pune peste carne .
Toate celelalte legume se taie cubulete si se adauga in oala (eu pun toate aceste legume de toamna, la sare , in borcane de 1.5 l si iarna este tare usor de gatit) .
Daca sint legume proaspete, atunci se pune o lingura de sare la fiert , daca zarzavatul este conservat, atunci se spala sub jetul de apa rece si nu se va mai pune sare in mincare )
In oala cu presiune, totul fierbe in 40 de minute.
Se rastoarna in oala normala si se pune orezul, spalat in apa rece .
Alaturat, se pune la infierbintat borsul si cind sta sa dea in clocot, se toarna peste carne si legume si se lasa sa fiarba impreuna pina trec 20 de minute de la punerea orezului.
Se da deoparte, se aromatizeaza cu frunze de patrunjel si leustean si se acopera ca se se infoaie orezul si sa se patrunda gustul de verdeturi.
Obligatoriu ardei iute alaturi si mamaliga sau piine, cine cum doreste !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de gaina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de gaina cu tocmagi

Bors de gaina cu tocmagi

Se transeaza gaina si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
BORS DE GAINA

BORS DE GAINA

Se curata gaina foarte bine, se parleste si se spala, se portioneaza dupa preferinta si se pune la

19 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Foarte bun

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    O bunatate de mancare, ardeii iuti sunt de la tine din gradina, i-am recunoscut.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    Arata bine borsuletul tau.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Minunat!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Ciorba este mancarea mea preferata ! O bunatate !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Waw da ce bunatate!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • Cosul pieptului de la gaina
  • aripile(fara copanele)piept taiat bucatele mici
  • spatele gainii(cam tot ce este osos)
  • Morcov
  • patrunjel radacina
  • gogosar
  • ardei gras
  • rosii
  • ceapa
  • Bors de casa
  • 1 canita de orez
  • frunze de patrunjel si leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O bunatate de mancare, ardeii iuti sunt de la tine din gradina, i-am recunoscut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de conopida cu mazare