Aluatul de taitei:
Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Am folosit ou de tara si taiteii au iesit o culoare galbuie ,frumoasa foc...Se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie fasii subtiri sau mai groase in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se lasa la zvantat pana vor fi folositi.
Bucatile de carne se spala,se zvanta si se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Bucatile de carne trebuie sa fie acoperite complet cu apa.Dupa ce se ia toata spuma
formata se adauga ceapa curatata,spalata dar intreaga, telina, morcovul si albitura intregi sau taiate pe jumatate si se lasa sa fiarba la foc mic...Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte se adauga si ardeiul tocat marunt si se mai lasa la fiert .In momentul in care sunt fierte bine se scot intr-un castron atat carnea cat si albitura,telina,morcovul si ceapa,iar in zeama se adauga taiteii si se lasa sa fiarba cateva minute,dupa care se toarna borsul clocotit in prealabil,dupa care se adauga inapoi carnea,zarzavatul tocat marunt si loboda taiata fasiute,se potriveste de sare,piper alb si se mai fierb cateva minute.
Daca este cazul se mai adauga bors sau apa in functie de consistenta si de gustul borsului.La sfarsit se adauga verdeata tocata fin.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii