autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de gaina cu loboda

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 mai 2009

Ingrediente
Dintr-o gaina am preparat 4 feluri de mancare si anume: din piept am pregatit snitele,din pulpe fripturica ,din aripi am preparat o ciulama cu mamaliguta,din maruntaie si restul bucatilor de carne am facut un bors cu taitei de casa ..., Am mai folosit :, 2 leg loboda, o ceapa uscata si 3 fire de ceapa verde, un ardei gras, 3-4 felii de telina, o albitura, un morcov, 1,5 l bors sau dupa gust, sare, alb, leustean si tarhon verde dupa gust, ulei nu se foloseste deoarece carnea isi lasa destula grasime, Pentru taiteii de casa aveti nevoie de un ou ,un praf de sare,faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat, tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul de taitei:
Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Am folosit ou de tara si taiteii au iesit o culoare galbuie ,frumoasa foc...Se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie fasii subtiri sau mai groase in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se lasa la zvantat pana vor fi folositi.

Bucatile de carne se spala,se zvanta si se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Bucatile de carne trebuie sa fie acoperite complet cu apa.Dupa ce se ia toata spuma
formata se adauga ceapa curatata,spalata dar intreaga, telina, morcovul si albitura intregi sau taiate pe jumatate si se lasa sa fiarba la foc mic...Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte se adauga si ardeiul tocat marunt si se mai lasa la fiert .In momentul in care sunt fierte bine se scot intr-un castron atat carnea cat si albitura,telina,morcovul si ceapa,iar in zeama se adauga taiteii si se lasa sa fiarba cateva minute,dupa care se toarna borsul clocotit in prealabil,dupa care se adauga inapoi carnea,zarzavatul tocat marunt si loboda taiata fasiute,se potriveste de sare,piper alb si se mai fierb cateva minute.

Daca este cazul se mai adauga bors sau apa in functie de consistenta si de gustul borsului.La sfarsit se adauga verdeata tocata fin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de gaina cu loboda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Sunca taiata felii se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata, cimbru, vegeta si pasta de gogosari. Varza

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de pui

Ciorba taraneasca de pui

Se curata, se spala puiul si se taie in bucati, se pune la fiert, dupa primul clocot se ia spuma.

4 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    O ciorba foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • Dintr-o gaina am preparat 4 feluri de mancare si anume: din piept am pregatit snitele,din pulpe fripturica ,din aripi am preparat o ciulama cu mamaliguta,din maruntaie si restul bucatilor de carne am facut un bors cu taitei de casa ...
  • Am mai folosit :
  • 2 leg loboda
  • o ceapa uscata si 3 fire de ceapa verde
  • un ardei gras
  • 3-4 felii de telina
  • o albitura
  • un morcov
  • 1,5 l bors sau dupa gust
  • sare, alb
  • leustean si tarhon verde dupa gust
  • ulei nu se foloseste deoarece carnea isi lasa destula grasime
  • Pentru taiteii de casa aveti nevoie de un ou ,un praf de sare,faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat
  • tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
mirey

mirey (Chef de cuisine)

O ciorba foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de peste manastiresc