autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de guvizi de apa dulce

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 mai 2010

Ingrediente
Astazi fiind dezlegare la peste am pregatit 3-4 portioare de borsulet de peste..., , 400 g guvizi de apa dulce, jumatate de morcovel,2-3 felii de albitura,2 felii de telina, ardei gras,3 fire de ceapa verde,2 fire de usturoi verde,o rosie,o lingura orez,sare,piper si bors dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata,se spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Separat se pun la fiert in borsul diluat cu apa orezul spalat si ales in prealabil, ceapa, usturoiul, ardeiul, albitura,telina curatate,spalate si tocate.Cand sunt fierte se adauga rosia tocata marunt, pestele si se mai lasa sa fiarba cca 10-15 minute(fiind un peste de dimensiuni mici fierbe foarte repede).Dupa ce se opreste focul se presara leusteanul tocat si se poate servi cu mamaliguta si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de guvizi de apa dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Se spala foarte bine osul de aschii. Se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat

50 voturi    18 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbica pt Cristiana

Ciorbica pt Cristiana

Punem carnea la fiert intro oala cu 1,5 litri apa. Cand fierbe se ia spuma, apoi se adauga ceapa

5 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Nu stiam ca zarzavaturile pot sa fiarba in bors. Eu stiam ca raman nefierte. Ca sa vezi ce-am invatat!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Multumesc mult Eugen...

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Se stie ca e mult mai usor sa pregatesti un preparat pentru mai multe persoane, ( exemplul mancarii de cazan- nu ? ). Marea calitate a acestei retete, este, tocmai dozarea , si armonizarea ingredientelor pentru o cantitate mica de bors. , necesara in anumite momente si situatii. Traiasca guvizii !!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Va multumesc mult tuturor...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Foarte fini; un deliciu cu bors si leustean!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte bun!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Mã uimesti cu atâtea specialitãti din peste!foarte bun,felicitãri!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Astazi fiind dezlegare la peste am pregatit 3-4 portioare de borsulet de peste...
  • 400 g guvizi de apa dulce
  • jumatate de morcovel,2-3 felii de albitura,2 felii de telina, ardei gras,3 fire de ceapa verde,2 fire de usturoi verde,o rosie,o lingura orez,sare,piper si bors dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Nu stiam ca zarzavaturile pot sa fiarba in bors. Eu stiam ca raman nefierte. Ca sa vezi ce-am invatat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania