Se spala bine carnea si se pune in apa rece la fiert. Se spumuieste bine.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins si se prajeste ceapa taiata marunt. Peste ea se pun cele 3 linguri mari de zarzavat de iarna si se lasa la prajit inca 3 minute. Capata un gust mai bun decat daca se pun doar la fiert.
Intre timp carnea a fiert dar nu cade de pe os. Se pune din tigaie in oala cu carne, zarzavatul. Se mai fierb 5 minute.
Separat se pune la fiert o oala cu 1 litru de apa si o lingurita rasa de sare. Cand clocoteste se pune fideaua din faina de orez si se fierbe maxim 1.5 minute. Se scurge si se spala cu apa rece. Se adauga in oala cu carne si zarzavat.
Se fierbe borsul crud intr-o olita si cand acesta este gata fiert se pune in oala mare, se mai fierb impreuna inca 10 minute ca sa se patrunda gusturile. Se stinge focul, se pune un buchetel de patrunjel tocat si capacul imediat pentru infuzie.
Noi il mancam cu ardei iuti si bem un paharel de tuica.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii