Se spala bine carnea si se pune in apa rece la fiert. Se spumuieste bine.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins si se prajeste ceapa taiata marunt. Peste ea se pun cele 3 linguri mari de zarzavat de iarna si se lasa la prajit inca 3 minute. Capata un gust mai bun decat daca se pun doar la fiert.
Intre timp carnea a fiert dar nu cade de pe os. Se pune din tigaie in oala cu carne, zarzavatul. Se mai fierb 5 minute.
Separat se pune la fiert o oala cu 1 litru de apa si o lingurita rasa de sare. Cand clocoteste se pune fideaua din faina de orez si se fierbe maxim 1.5 minute. Se scurge si se spala cu apa rece. Se adauga in oala cu carne si zarzavat.
Se fierbe borsul crud intr-o olita si cand acesta este gata fiert se pune in oala mare, se mai fierb impreuna inca 10 minute ca sa se patrunda gusturile. Se stinge focul, se pune un buchetel de patrunjel tocat si capacul imediat pentru infuzie.
Noi il mancam cu ardei iuti si bem un paharel de tuica.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii