autor:

nela

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de iarna cu carne de pui

Autor: nela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2013

Ingrediente
Spatele si aripile de la un pui de 2 kg, 2 cartofi, 1 ceapa, 3 linguri zarzavat de iarna (morcov, telina, ardei gras verde, ardei gras rosu, pastarnac si frunze de telina si patrunjel), 1 legatura de patrunjel verde, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 60 grame fidea din faina de orez, 750 ml bors "Olimpia", 1.5 l apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune in apa rece la fiert. Se spumuieste bine.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins si se prajeste ceapa taiata marunt. Peste ea se pun cele 3 linguri mari de zarzavat de iarna si se lasa la prajit inca 3 minute. Capata un gust mai bun decat daca se pun doar la fiert.
Intre timp carnea a fiert dar nu cade de pe os. Se pune din tigaie in oala cu carne, zarzavatul. Se mai fierb 5 minute.
Separat se pune la fiert o oala cu 1 litru de apa si o lingurita rasa de sare. Cand clocoteste se pune fideaua din faina de orez si se fierbe maxim 1.5 minute. Se scurge si se spala cu apa rece. Se adauga in oala cu carne si zarzavat.
Se fierbe borsul crud intr-o olita si cand acesta este gata fiert se pune in oala mare, se mai fierb impreuna inca 10 minute ca sa se patrunda gusturile. Se stinge focul, se pune un buchetel de patrunjel tocat si capacul imediat pentru infuzie.
Noi il mancam cu ardei iuti si bem un paharel de tuica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de iarna cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE BURTA

CIORBA DE BURTA

Dezghetam burta, se pune la fiert in 4 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

70 voturi    17 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Bors taranesc cu carne afumata

Bors taranesc cu carne afumata

Curatati legumele, taiati carnea cubulete nu prea mari. Taiati morcovul si pastarnacul felii mai

8 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Delicios !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    ce bunatate!

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      tare gustos strebuie sa fie..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • Spatele si aripile de la un pui de 2 kg
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 3 linguri zarzavat de iarna (morcov
  • telina
  • ardei gras verde
  • ardei gras rosu
  • pastarnac si frunze de telina si patrunjel)
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 60 grame fidea din faina de orez
  • 750 ml bors "Olimpia"
  • 1.5 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Delicios !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole proaspata (fasole galbena)