autor:

Mihaela11

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de legume

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 august 2011

Ingrediente
-2 cartofi mari, -2 morcovi mari, -3 dovlecei mici zuchinni, -2 rosii mari, -1 ceapa rosie, -ulei de masline, -bors Deli’kat de legume, -1 cutie de smantana Nestle ( 170grame), -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -2 linguri de frunza de patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

29 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt; cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi.
Devleceii si morcovii se curata de coaja; jumatate din dovlecei se taie cubulete si jumatate se rad pe razatoarea mare; jumatate din morcovi se taie rondele si restul se rad pe razatoarea mare.
Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie cubulete.
Intr-o cratita antiaderenta se incinge ulei de masline si se adauga ceapa si se lasa la calit cca 3-4 minute, apoi se adauga cartofii, morcovul si dovlecelul ras; se lasa la calit pana cartofii iau o culoare aurie si uleiul ia culoarea morcovului; astfel ciorba va avea o culoare mai apetisanta.
Se adauga apa fierbinte si restul de legume si se potriveste de sare si piper.
Se fierbe ciorbita cca 25 de minute si la ultimele clocote se adauga borsul de legume si frunza de patrunjel.
Se drege cu smantana amestecata cu 2 lingurite de faina.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu afumatura

Bors de legume cu afumatura

1. Se portioneaza afumatura si se spala. 2. Se opareste afumatura pe care vrem sa o folosim. Se

23 voturi    9 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu coasta de porc

Bors de legume cu coasta de porc

Curatam legumele,le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa.Separat spalam coasta

18 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine):

    Foarte buna și răcoritoare putind fi consumata si rece de la frigider.

  • Fara foto

    Bruma Lavinia (Bucatar sef):

    A iesit super bun!!! o reteta excelenta!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ami , 03 iulie 2017

    o reteta usoara, potrivita pentru zilele caniculare. Felicitari gustos.ro!!

  • Fara foto

    Dinu , 28 iunie 2017

    Ar merge si o mana de fasole pastai...

  • Fara foto

    Diana , 07 ianuarie 2016

    Mi.se pare o reteta simpla dar eu tai cubulete morcovii :D

    • Fara foto

      Gatimacasablog , 12 noiembrie 2015

      Numai buna in zilele de post...

    • Fara foto

      Milica Bocaneala , 13 februarie 2015

      un deliciu incercatio

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2013

      Pe caldurile astea din ultima vreme,un bors ca asta servit rece e o bine cuvintare.Ms.pt.reteta.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 17 august 2011

      O bunatate de bors! La voi se gaseste bors din tarate?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

29 voturi

Ingrediente

  • -2 cartofi mari
  • -2 morcovi mari
  • -3 dovlecei mici zuchinni
  • -2 rosii mari
  • -1 ceapa rosie
  • -ulei de masline
  • -bors Deli’kat de legume
  • -1 cutie de smantana Nestle ( 170grame)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -2 linguri de frunza de patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

ami

o reteta usoara, potrivita pentru zilele caniculare. Felicitari gustos.ro!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide