autor:

ALINA BANICA

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de legume cu afumatura

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Ingrediente
Un bors usor de facut, cu orice fel de legume aveti la indemana si imbogatit cu afumatura, galbenus de ou, smantana si mujdei de usturoi. Totul este sa aveti rabdare…, , -500 g scarita afumata, -500 g ciolan de porc afumat, -2 l de bors, -5-6 morcovi tineri, -2-3 cepe, -1 radacina pastarnac, -2-3 dovlecei, -½ capatana de varza, -2-3 cartofi, -1 ardei gras rosu ori verde, -2 ardei iuti uscati, -sare, -piper, -cimbru verde sau uscat, -boia de ardei dulce, -leustean, -marar, -patrunjel, -3-4 galbenusuri de ou, -3-4 linguri zdravene de smantana, -1 capatana de usturoi.

Dificultate: Medie Timp: 2h

23 voturi

Mod de preparare

1. Se portioneaza afumatura si se spala.
2. Se opareste afumatura pe care vrem sa o folosim. Se scoate si se scurge.
3. Se curata legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul, dovleceii, cartofii, varza, se spala si se scurg.
4. Se toaca legumele marunt.
5. Se pun intr-un vas aproximativ 2 l de apa la fiert cu o lingurita de sare, se pun legumele si se lasa sa fiarba 10 minute.
6. Se adauga afumatura si se mai fierb 15 – 20 minute.
7. Intre timp borsul se aduce la fierbere intr-un alt vas.
8. Se adauga in vasul cu legume borsul fierbinte, cimbrul, ardeii iuti uscati taiati felii si se mai fierb toate timp de 5-10 minute.
9. Se potriveste apoi de sare, piper, se adauga boiaua dulce, mararul, patrunjelul si leusteanul taiate fin, se opreste focul si se acopera timp de cateva minute.
10. Se pregateste mujdeiul din capatana de usturoi, sare si apa.
11. Se amesteca galbenusurile de ou cu smantana.
12. Cand se pune borsul in farfurie adaugam 3-4 linguri de smantana cu galbenus si mujdei dupa gust. Se va proceda asa ori de cate ori servim, pentru ca este vara si destul de cald.

Se serveste cu ardei iute verde sau murat si painica de casa.
Se mai poate adauga ca si afumatura in bors, dupa gustul fiecaruia, carnaciori afumati si slanina, sau orice fel de afumatura aveti la indemana.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba caleidoscop

Ciorba caleidoscop

Se spala si se curata toate legumele.Ceapa se lasa intreaga si dupa fierbere se arunca.Morcovii si

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Curatam legumele de coaja. Tocam ceapa marunt. Dam morcovul si telina pe razatoarea mica. Intr-o

11 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Unde-i si afumatura e si deliciu, iar ciorbita ta miroase de aici excelent.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Super buna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    Abia astept sa pregatesc si eu aceasta reteta !

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Superbun borsul tau*****

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Grozav de bun.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Ce bun!!!deja mi sa fãcut poftã*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Un deliciu si foarte sanatos!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      C e bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      O bunatate borsuletul tau...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

23 voturi

Ingrediente

  • Un bors usor de facut
  • cu orice fel de legume aveti la indemana si imbogatit cu afumatura
  • galbenus de ou
  • smantana si mujdei de usturoi. Totul este sa aveti rabdare…
  • -500 g scarita afumata
  • -500 g ciolan de porc afumat
  • -2 l de bors
  • -5-6 morcovi tineri
  • -2-3 cepe
  • -1 radacina pastarnac
  • -2-3 dovlecei
  • -½ capatana de varza
  • -2-3 cartofi
  • -1 ardei gras rosu ori verde
  • -2 ardei iuti uscati
  • -sare
  • -piper
  • -cimbru verde sau uscat
  • -boia de ardei dulce
  • -leustean
  • -marar
  • -patrunjel
  • -3-4 galbenusuri de ou
  • -3-4 linguri zdravene de smantana
  • -1 capatana de usturoi.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Unde-i si afumatura e si deliciu, iar ciorbita ta miroase de aici excelent.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan afumat