1. Se portioneaza afumatura si se spala.
2. Se opareste afumatura pe care vrem sa o folosim. Se scoate si se scurge.
3. Se curata legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul, dovleceii, cartofii, varza, se spala si se scurg.
4. Se toaca legumele marunt.
5. Se pun intr-un vas aproximativ 2 l de apa la fiert cu o lingurita de sare, se pun legumele si se lasa sa fiarba 10 minute.
6. Se adauga afumatura si se mai fierb 15 – 20 minute.
7. Intre timp borsul se aduce la fierbere intr-un alt vas.
8. Se adauga in vasul cu legume borsul fierbinte, cimbrul, ardeii iuti uscati taiati felii si se mai fierb toate timp de 5-10 minute.
9. Se potriveste apoi de sare, piper, se adauga boiaua dulce, mararul, patrunjelul si leusteanul taiate fin, se opreste focul si se acopera timp de cateva minute.
10. Se pregateste mujdeiul din capatana de usturoi, sare si apa.
11. Se amesteca galbenusurile de ou cu smantana.
12. Cand se pune borsul in farfurie adaugam 3-4 linguri de smantana cu galbenus si mujdei dupa gust. Se va proceda asa ori de cate ori servim, pentru ca este vara si destul de cald.
Se serveste cu ardei iute verde sau murat si painica de casa.
Se mai poate adauga ca si afumatura in bors, dupa gustul fiecaruia, carnaciori afumati si slanina, sau orice fel de afumatura aveti la indemana.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii