Bors de legume cu afumatura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Bors de legume cu afumatura

Ingrediente

  • Un bors usor de facut, cu orice fel de legume aveti la indemana si imbogatit cu afumatura, galbenus de ou, smantana si mujdei de usturoi. Totul este sa aveti rabdare…
  • - 500 g scarita afumata;
  • - 500 g ciolan de porc afumat;
  • - 2 l de bors;
  • - 5-6 morcovi tineri;
  • - 2-3 cepe;
  • - 1 radacina pastarnac;
  • - 2-3 dovlecei;
  • - ½ capatana de varza;
  • - 2-3 cartofi;
  • - 1 ardei gras rosu ori verde;
  • - 2 ardei iuti uscati;
  • - sare;
  • - piper;
  • - cimbru verde sau uscat;
  • - boia de ardei dulce;
  • - leustean;
  • - marar;
  • - patrunjel;
  • - 3-4 galbenusuri de ou;
  • - 3-4 linguri zdravene de smantana;
  • - 1 capatana de usturoi.

Mod de preparare

1. Se portioneaza afumatura si se spala.

2. Se opareste afumatura pe care vrem sa o folosim. Se scoate si se scurge.

3. Se curata legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul, ardeiul, dovleceii, cartofii, varza, se spala si se scurg.

4. Se toaca legumele marunt.

5. Se pun intr-un vas aproximativ 2 l de apa la fiert cu o lingurita de sare, se pun legumele si se lasa sa fiarba 10 minute.

6. Se adauga afumatura si se mai fierb 15 – 20 minute.

7. Intre timp borsul se aduce la fierbere intr-un alt vas.

8. Se adauga in vasul cu legume borsul fierbinte, cimbrul, ardeii iuti uscati taiati felii si se mai fierb toate timp de 5-10 minute.

9. Se potriveste apoi de sare, piper, se adauga boiaua dulce, mararul, patrunjelul si leusteanul taiate fin, se opreste focul si se acopera timp de cateva minute.

10. Se pregateste mujdeiul din capatana de usturoi, sare si apa.

11. Se amesteca galbenusurile de ou cu smantana.

12. Cand se pune borsul in farfurie adaugam 3-4 linguri de smantana cu galbenus si mujdei dupa gust. Se va proceda asa ori de cate ori servim, pentru ca este vara si destul de cald.

Se serveste cu ardei iute verde sau murat si painica de casa.

Se mai poate adauga ca si afumatura in bors, dupa gustul fiecaruia, carnaciori afumati si slanina, sau orice fel de afumatura aveti la indemana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise