autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de legume cu coasta de porc

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 aprilie 2010

Ingrediente
1 bucata coasta afumata de porc(cam 2 kg)., 2 morcovi., 1/2 telina., 5 cartofi mai mici., 2 radacini pastarnac., 2 ardei grasi rosii., 1 legatura patrunjel verde., 1 ardei rosu iute., 2 cepe rosii., 1 l bors., 5 oua., 1 rosie sau o cutie de rosii in bulion., sare, proaspat macinat,tarhon verde uscat si alte condimente care ne plac.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Curatam legumele,le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa.Separat spalam coasta afumata de porc in cateva ape,o portionam si o punem in apa la fiert.Prima apa eu o arunc si apoi pun bucatile de coasta in apa in care fierb legumele.Punem si borsul la fiert intr-o craticioara separat,iar cand ciorba este gata se pune peste si borsul clocotit.Mai lasam sa dea in cateva clocote si ciorba este gata.Asezonam cu ce condimente dorim,eu am pus sare si tarhon uscat,cand servim acest bors punem patrunjel verde tocat cat mai marunt,piper si cine doreste mai iute poate servi cu un ardei iute rosu.Dupa ce au fiert bine si legumele si carnea,batem ouale si le turnam peste bors,ca sa se formeze zdrente.Cine doreste poate sa serveasca aceasta ciorba si cu 2 sau 3 linguri de smantana.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu coasta de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
ciorba de somon

ciorba de somon

Se curata zarzavatul, se spala, se taie si se pune la innabusit cu uleiul si 2 linguri apa + orezul

11 voturi    1 comentariu
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • anamaria

    anamaria (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

    acum am pus si eu ciorbita pe foc;sa vedem ce iese :D

  • maddy

    maddy (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010

    stii cum se zice :aspectul unei mancarii conteaza f mult.si crede-ma arata f bine ciorbita ta

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Multumesc dragele mele pentru comentarii.Va pup.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Bun,bun,bun...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Tare buna tb sa fie!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Arata foarte bine acest bors cu legume si costita.In partea noastra se foloseste si fidea sau taitei .Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata coasta afumata de porc(cam 2 kg).
  • 2 morcovi.
  • 1/2 telina.
  • 5 cartofi mai mici.
  • 2 radacini pastarnac.
  • 2 ardei grasi rosii.
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • 1 ardei rosu iute.
  • 2 cepe rosii.
  • 1 l bors.
  • 5 oua.
  • 1 rosie sau o cutie de rosii in bulion.
  • sare, proaspat macinat,tarhon verde uscat si alte condimente care ne plac.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

anamaria (Chef de cuisine)

acum am pus si eu ciorbita pe foc;sa vedem ce iese :D

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de vitel cu taitei de casa