autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de legume cu smantana

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Ingrediente
1 ceapa verde, 1 ceapa uscata, 1 morcov, 1 ardei galben, 3 cartofi potriviti, 3 linguri zarzavat, 300 gr pastai galbene subtiri, 2 linguri pasta de gogosari cu kapia, 150 gr rosii decojite in suc propriu, sare, piper, bors, 1/2 legatura patrunjel verde, 3 crengute marar verde, 3 crengute leustean verde, bors pentru acrit, 6-7 linguri smantana de tara, 2 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc.
Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele.
Morcovul decojit il facem cubulete, iar ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi.
Indepartam capetele la pastai, apoi le rupem in doua sau in trei, iar rosiile le tocam.
Intr-o oala incingem uleiul, apoi punem ceapa verde si uscata, zarzavatul, morcovul si rosiile decojite.
Punem 2-3 linguri de apa si le inabusim 3-4 minute.
Turnam circa 4-5 litri de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam cartofii, ardeiul galben si pasta de gogosari cu kapia.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba circa 15 minute, punem pastaile si 2-3 crengute de patrunjel verde, mararul verde, tocate marunt.
Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Gustam din legume si cand sunt patrunse, punem bors, fierbinte, dupa gust.
Amestecam, lasam sa dea cateva clocote apoi incorporam smantana.
Mai lasam sa fiarba 1 minut si tragem ciorba de pe foc.
Deasupra punem restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate.
Acoperim cu capacul pentru 10 minute pentru ca ciorba sa ia din aromele verdeturilor.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VACUTA

CIORBA DE VACUTA

1.Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Prima apa o schimb intotdeauna 2.Se

33 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se pune la foc o oala cu apa,cand fierbe se pune carnea taiata bucatele potrivite(eu folosesc spatele

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 02 octombrie 2014

    Multumesc!

  • Fara foto

    Mariana Duta , 30 septembrie 2014

    Este o mancare de sezon,foarte usor de preparat si foarte gustoasa.

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 15 august 2014

    Multumesc!

    • Fara foto

      Emilia Ciobanu , 12 august 2014

      Trebuie sa incercam!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 25 iulie 2014

      Multumesc.

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 25 iulie 2014

      Multumesc..

    • Fara foto

      Antoci Adrian , 23 iulie 2014

      f.f.f.foarte buna!

    • Fara foto

      Silvia Murariu , 23 iulie 2014

      deliciosa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 3 cartofi potriviti
  • 3 linguri zarzavat
  • 300 gr pastai galbene subtiri
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • 150 gr rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • bors
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 crengute marar verde
  • 3 crengute leustean verde
  • bors pentru acrit
  • 6-7 linguri smantana de tara
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta alla Sidy