Bors de legume cu smantana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Bors de legume cu smantana

Ingrediente

  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 3 cartofi potriviti
  • 3 linguri zarzavat
  • 300 gr pastai galbene subtiri
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • 150 gr rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • bors
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 crengute marar verde
  • 3 crengute leustean verde
  • bors pentru acrit
  • 6-7 linguri smantana de tara
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc.

Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele.

Morcovul decojit il facem cubulete, iar ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.

Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi.

Indepartam capetele la pastai, apoi le rupem in doua sau in trei, iar rosiile le tocam.

Intr-o oala incingem uleiul, apoi punem ceapa verde si uscata, zarzavatul, morcovul si rosiile decojite.

Punem 2-3 linguri de apa si le inabusim 3-4 minute.

Turnam circa 4-5 litri de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam cartofii, ardeiul galben si pasta de gogosari cu kapia.

Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba circa 15 minute, punem pastaile si 2-3 crengute de patrunjel verde, mararul verde, tocate marunt.

Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba la foc potrivit.

Gustam din legume si cand sunt patrunse, punem bors, fierbinte, dupa gust.

Amestecam, lasam sa dea cateva clocote apoi incorporam smantana.

Mai lasam sa fiarba 1 minut si tragem ciorba de pe foc.

Deasupra punem restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate.

Acoperim cu capacul pentru 10 minute pentru ca ciorba sa ia din aromele verdeturilor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise