autor:

Camelia Grosu

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de loboda

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2010

Ingrediente
-1 morcov mai mare, -1/2 telina medie, -1 praz mare, -1 cana de mazare, -3 legaturi mari de loboda, -2 linguri de pasta de ardei, -300 ml de suc de rosii, -2 lingurite de Secretul gustului cu legume, -bors cat vrea fiecare de acru, -1 legatura de leustean

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se curata morcovul si telina, se dau pe razatoarea mica si se pun la fiert in oala cu apa rece. Se lasa pana sunt aproape fierte. In timpul acesta se curata prazul, se taie marunt si se pune peste morcovul si telina aproape fierte. Se pune si cana de mazare. Se aleg frunzele de loboda si se toaca fasiute.Cand mazarea e fiarta se pune loboda, pasta de ardei, sucul de rosii si cele 2 lingurite de Secretul gustului si se lasa sa fiarba pana se moaie loboda. Apoi se pune borsul, se potriveste de sare si cand a fiert borsul se stinge si se pune leusteanul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda rosie cu bors

Ciorba de loboda rosie cu bors

Se spală foarte bine loboda, se aleg frunzele sănătoase (dacă este cazul) și se opărește 2-3

4 voturi    1 comentariu
1h
Supe de legume
Bors de gaina cu loboda

Bors de gaina cu loboda

Aluatul de taitei: Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Am folosit

8 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Eugénia (Mihai ) DELAD

    Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Uf! Un deliciu si foarte sanatoasa! Din pacate, doar salivez! Aici, unde locuiesc eu, nu exista loboda! P.S. Draga Camelia, sa stii ca habar nu aveam de ...istoria cu fotografiile! Am retinut! Multumesc tare mult!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Imi place foarte mult loboda. Imi place reteta ta, cu siguranta o voi incerca, eu fac si suc de loboda, e o bunatate si foarte sanatos. Am plantat loboda rosie in gradina. Cu ani in urma mama avea loboda dar a disparut, acum astept sa vad daca am reusit sa o prasesc iar.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Arata bine. Aici eu am pus smantana.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Si eu am gatit..........e foarte buna.Acuma primavara nu trebuie sa ratam aceasta ciorbica.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      ....si au am gatit ciorba cu loboda.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Tare bine arata!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte bun!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Delicios si apetisant.......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • -1 morcov mai mare
  • -1/2 telina medie
  • -1 praz mare
  • -1 cana de mazare
  • -3 legaturi mari de loboda
  • -2 linguri de pasta de ardei
  • -300 ml de suc de rosii
  • -2 lingurite de Secretul gustului cu legume
  • -bors cat vrea fiecare de acru
  • -1 legatura de leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)

Uf! Un deliciu si foarte sanatoasa! Din pacate, doar salivez! Aici, unde locuiesc eu, nu exista loboda! P.S. Draga Camelia, sa stii ca habar nu aveam de ...istoria cu fotografiile! Am retinut! Multumesc tare mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ciuperci pleurotus