Bors de loboda

Spalam bine frunzele de loboda.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Bors de loboda

Ingrediente

  • 1 mana buna de loboda rosie
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3-4 cartofi marisori
  • 2 linguri bulion
  • patrunjel verde
  • leustean
  • sare
  • bors pentru acrit

Mod de preparare

Spalam bine frunzele de loboda si le oparit 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se raceste.

Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete, patrunjelul si leusteanul le tocam si pe acestea marunt, iar loboda fasii.

Intr-o oala cu presiune, am pus cca. 3 litri de apa, legumele si verdeata, inclusiv loboda, bulionul, am pus capacul si cand a inceput sa fiarba, am dat supapa in jos si am lasat cca.15 minute la foc mic, pentru a fierbe usor.

Dupa ce au fiert legumele, am scos cu grija capacul de la oala ( eu pun oala sub jetul de apa rece pana cu se mai aude nici un zgomot, apoi ridic capacul fara nici o problema) si am acrit ciorbita cu bors de casa (in functie de cat de acru va place).

La final, am condimentat cu sare dupa gust, mai lasam putin pana da un clocot si totul este gata.

Se serveste fierbinte sau, pe timp de vara, o servim rece, de la frigider!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor