autor:

Truedelights

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de perisoare

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2010

Ingrediente
Pentru 3l ciorba:, un piept de pui, un ou, 2 morcovi, un ardei gras rosu, un ardei gras verde, 2-3 cepe verzi, o ceasca orez, 2 linguri bulion, 3-4 linguri ulei, un cartof mai mare, patrunjel, cimbru,sare,piper, 0.5 l bors

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Punem apa pe foc cu putina sare. In ea adaugam uleiul, morcovul ,ardeii, cartoful taiate cuburi si ceapa rondele.Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul spalat bine.

Tocam carnea de pui impreuna cu un morcov si putin patrunjel.
O punem intr-un bol si adaugam peste ea un ou,
sare,piper , putin cimbru si un praf de boia dulce.
Ne udam mainile cu apa si modelam perisoarele.

Intr-un vas separat se pune borsul la fiert si se spumeaza. Dupa ce incepe sa fiarba ,adaugam perisoarele una cate una.
Se lasa sa fiarba aprox. 20minute.
Cand legumele si orezul din oala au fiert se adauga bulionul si borsul impreuna cu perisoarele.
Se potriveste gustul cu sare, piper, cimbru. Se mai fierbe 5-10min si se opreste focul.

Deasupra presaram patrunjelul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de perisoare

Bors de perisoare

Se curata zarzavatul se pune 6l de apa la fiert cu putin ulei cand a dat apa in fiert se pune ceapacuratata

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de perisoare

Bors de perisoare

Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari,

35 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Maria_Cotoiu

    Maria_Cotoiu (Chef de cuisine) , 11 martie 2014

    Delicioasa si buna in fiecare zi!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O bunatate !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    O minunatie borsul asta al tau !!! Mi-am amintit ca nu l-am facut demult.... Eu dreg borsul cu galbenus de ou.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Buna ciorbita de perisoare!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte aromat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Un deliciu...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Arata superb ...sunt foarte bune cu carne de pui.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3l ciorba:
  • un piept de pui
  • un ou
  • 2 morcovi
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 2-3 cepe verzi
  • o ceasca orez
  • 2 linguri bulion
  • 3-4 linguri ulei
  • un cartof mai mare
  • patrunjel
  • cimbru,sare,piper
  • 0.5 l bors

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Maria_Cotoiu (Chef de cuisine)

Delicioasa si buna in fiecare zi!

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de pui in suc de rosii, cu boabe de strugure verde