autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de perisoare cu rosii

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3 l apa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. ceapa, 1 os de la carne, 1 litru bors, 3 buc. rosii mici, 1 galbenus, verdeata tocata Pentru perisoare: ½ kg carne, miezul de la o felie de piine, ½ cana de orez, ½ ceapa, 1 ou, sare, piper, smintina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert intr-o oala apa, morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt si osul de la carne, lasind sa fiarba bine. Se toarna borsul fiert separat si strecurat, rosiile carora li s-au scos simburii si se pune sare. Se lasa sa dea citeva clocote. Separat, se face tocatura din carne cu miezul de piine inmuiat si stors bine, orezul, putina ceapa tocata fin, un ou, sare, piper. Se fac perisoare mici cu mina uda si se pun la fiert in ciorba. Se lasa sa mai dea citeva clocote apoi se pune verdeata tocata fin.
Inainte de a servi, se scoate osul din ciorba si se drege cu un galbenus si 2 linguri de smintina
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba din ciolan de porc

Ciorba din ciolan de porc

Ciolanul l-am spălat bine şi l-am pus la fiert cu puţină sare. Când a fost fiert, adică cam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba afumata cu picioruse de porc

Ciorba afumata cu picioruse de porc

1-Se taie piciorusele in bucati si se pun la fiert in oala in care urmeaza sa facem ciorba. 2-Cand

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 l apa
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. ceapa
  • 1 os de la carne
  • 1 litru bors
  • 3 buc. rosii mici
  • 1 galbenus
  • verdeata tocata Pentru perisoare: ½ kg carne
  • miezul de la o felie de piine
  • ½ cana de orez
  • ½ ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • smintina

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata