autor:

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de peste

Autor: Marian-Corneliu Bindea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian-Corneliu Bindea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
2 linguri de ulei, o ceapa, 2 ardei grasi, 2 morcovi, 2 cartofi, o telina (optional), 4 rosii decojite si tocate, bors, leustean, busuioc, patrunjel, sare si piper, 250 de grame de peste

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Reteta pentru 6 portii.

Se toaca ceapa marunt, la fel ardeii si morcovii. Cartofii si (eventual) telina se taie cubulete.
Se caleste ceapa in ulei, apoi se adauga morcovii, ardeii si telina.
Cartofii se fierb separat impreuna cu sare in 1,5 litri de apa. Se adauga legumele calite anterior si pestele.
Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga pestele.
Cand cartofii sunt fierti se adauga rosiile si se lasa cateva minute sa clocoteasca. Se adauga borsul dupa gust (pentru cei care nu au la dispozitie bors, pot adauga sucul de la castravetii cornichon murati - dau un gust aparte sau lamaie).
La final se adauga leustean, busuioc, patrunjel si se pipereaza dupa gust.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
bors de peste(somon) 10 portii

bors de peste(somon) 10 portii

Se scot urechile la peste se spala bine si punem la fiert in apa rece,luam spuma si fierbem la foc

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de peste

Bors de peste

Se curata si spala zarzavatul, apoi ceapa se taie marunt, la fel si celalalt zarzavat, apoi se pun

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei
  • o ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • o telina (optional)
  • 4 rosii decojite si tocate
  • bors
  • leustean
  • busuioc
  • patrunjel
  • sare si piper
  • 250 de grame de peste

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de curcan