Bors de peste

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5 kg kg peste diferite sortimente
  • 1 ceapa mare
  • 1 telina potrivita
  • 2-3 ardei grasi
  • 2 morcovi mari,5 cartofi
  • 3-4 rosii bine coapte
  • 1 leg. leustean
  • 100-150 ml otet

Mod de preparare

Curatati pestele, spalati-l, apoi puneti la fiert in 4l apa, pestele marunt, impreuna cu 1 lingurita sare.

Dupa 35-40 de minute, strecurati supa de peste si in aceasta puneti le fiert zarzavatul curatat, spalat si tocat marunt.

Cand zarzavatul este aproape fiert, puneti in oala pestele mare, taiat in bucati mari (ca pentru o portie), dupa care lasati ciorba sa fiarba inca 30-35 de minute, la foc mic, pentru ca pestele sa nu se sfarame.

In tot acest timp puneti putin cate putin, otetul.

Cu 5 minute inainte de a lua oala de pe foc, adaugati leusteanul tocat marunt si potriviti de sare.

La final, scoateti bucatile de peste pe un platou si serviti ciorba calda alaturi de un mujdei de usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise