Ingrediente
1,5 kg kg peste diferite sortimente, 1 ceapa mare, 1 telina potrivita, 2-3 ardei grasi, 2 morcovi mari,5 cartofi, 3-4 rosii bine coapte, 1 leg. leustean, 100-150 ml otet
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
4 voturi
Mod de preparare
Dupa 35-40 de minute, strecurati supa de peste si in aceasta puneti le fiert zarzavatul curatat, spalat si tocat marunt.
Cand zarzavatul este aproape fiert, puneti in oala pestele mare, taiat in bucati mari (ca pentru o portie), dupa care lasati ciorba sa fiarba inca 30-35 de minute, la foc mic, pentru ca pestele sa nu se sfarame.
In tot acest timp puneti putin cate putin, otetul.
Cu 5 minute inainte de a lua oala de pe foc, adaugati leusteanul tocat marunt si potriviti de sare.
La final, scoateti bucatile de peste pe un platou si serviti ciorba calda alaturi de un mujdei de usturoi.
Cardon40 , 02 aprilie 2010
Însfârşit o reţetă aproape ca-n baltă ! Spun "aproape" ptr. că întotdeauna fiecare bucătar va avea de adăogat o "notă" personală. Ce vreau să subliniez (ca unul care-a trăit în Deltă 4 ani x 365 zile şi-a măncat o grămadă de preparate din peşte - afară de ceai şi compot !); NU orez, NU zeamă de varză, castraveţi muraţi , corcoduşe sau aguridă, şi nici chiar borş şi....NU mămăligă! Argumentaţie: Nici-un pescar (profesionist)nu pleacă-n baltă cu borşul după el !Şi nici chiar cu-atâtea zarzavaturi: ceapă, cartofi , bulion sau roşii (denumite local, "baclajane"). E mult mai practic să acrească ciorba (borşul) cu câteva linguri de oţet, dintr-o sticlă. Şi-n final: dece Nu mămăligă? Simplu şi elementar: nu are decât un singur ceaun. Dacă-n el face borşul, în ce mai face mămăliga (asta dacă n-a umezit mălaiul).În rest numai de bine şi felicitări ptr. reţetă. Nu uitaţi de "ciuşcă" (ardei iute).