autor:

LARISA

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de peste

Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
1,5 kg kg peste diferite sortimente, 1 ceapa mare, 1 telina potrivita, 2-3 ardei grasi, 2 morcovi mari,5 cartofi, 3-4 rosii bine coapte, 1 leg. leustean, 100-150 ml otet

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatati pestele, spalati-l, apoi puneti la fiert in 4l apa, pestele marunt, impreuna cu 1 lingurita sare.
Dupa 35-40 de minute, strecurati supa de peste si in aceasta puneti le fiert zarzavatul curatat, spalat si tocat marunt.
Cand zarzavatul este aproape fiert, puneti in oala pestele mare, taiat in bucati mari (ca pentru o portie), dupa care lasati ciorba sa fiarba inca 30-35 de minute, la foc mic, pentru ca pestele sa nu se sfarame.
In tot acest timp puneti putin cate putin, otetul.
Cu 5 minute inainte de a lua oala de pe foc, adaugati leusteanul tocat marunt si potriviti de sare.
La final, scoateti bucatile de peste pe un platou si serviti ciorba calda alaturi de un mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de peste cu bulion

Bors de peste cu bulion

Bucatile de peste se curata si se spala bine. Zarzavatul se spala si se dau pe razatoarea mare mai

10 voturi    5 comentarii
40 min
Retete de post
Bors de peste

Bors de peste

Se curata si spala zarzavatul, apoi ceapa se taie marunt, la fel si celalalt zarzavat, apoi se pun

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cardon40 , 02 aprilie 2010

    Însfârşit o reţetă aproape ca-n baltă ! Spun "aproape" ptr. că întotdeauna fiecare bucătar va avea de adăogat o "notă" personală. Ce vreau să subliniez (ca unul care-a trăit în Deltă 4 ani x 365 zile şi-a măncat o grămadă de preparate din peşte - afară de ceai şi compot !); NU orez, NU zeamă de varză, castraveţi muraţi , corcoduşe sau aguridă, şi nici chiar borş şi....NU mămăligă! Argumentaţie: Nici-un pescar (profesionist)nu pleacă-n baltă cu borşul după el !Şi nici chiar cu-atâtea zarzavaturi: ceapă, cartofi , bulion sau roşii (denumite local, "baclajane"). E mult mai practic să acrească ciorba (borşul) cu câteva linguri de oţet, dintr-o sticlă. Şi-n final: dece Nu mămăligă? Simplu şi elementar: nu are decât un singur ceaun. Dacă-n el face borşul, în ce mai face mămăliga (asta dacă n-a umezit mălaiul).În rest numai de bine şi felicitări ptr. reţetă. Nu uitaţi de "ciuşcă" (ardei iute).

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg kg peste diferite sortimente
  • 1 ceapa mare
  • 1 telina potrivita
  • 2-3 ardei grasi
  • 2 morcovi mari,5 cartofi
  • 3-4 rosii bine coapte
  • 1 leg. leustean
  • 100-150 ml otet

Raporteaza reteta

Retete
de LARISA
Salata greceasca

Salata greceasca

Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate reci
Pizza casei

Pizza casei

: Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele

12 voturi    5 comentarii
2h
Paste si pizza
Ciorba cu taitei de casa

Ciorba cu taitei de casa

Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Fara foto

Cardon40

Însfârşit o reţetă aproape ca-n baltă ! Spun "aproape" ptr. că întotdeauna fiecare bucătar va avea de adăogat o "notă" personală. Ce vreau să subliniez (ca unul care-a trăit în Deltă 4 ani x 365 zile şi-a măncat o grămadă de preparate din peşte - afară de ceai şi compot !); NU orez, NU zeamă de varză, castraveţi muraţi , corcoduşe sau aguridă, şi nici chiar borş şi....NU mămăligă! Argumentaţie: Nici-un pescar (profesionist)nu pleacă-n baltă cu borşul după el !Şi nici chiar cu-atâtea zarzavaturi: ceapă, cartofi , bulion sau roşii (denumite local, "baclajane"). E mult mai practic să acrească ciorba (borşul) cu câteva linguri de oţet, dintr-o sticlă. Şi-n final: dece Nu mămăligă? Simplu şi elementar: nu are decât un singur ceaun. Dacă-n el face borşul, în ce mai face mămăliga (asta dacă n-a umezit mălaiul).În rest numai de bine şi felicitări ptr. reţetă. Nu uitaţi de "ciuşcă" (ardei iute).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciarba din coasta afumata