autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de peste manastiresc

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2013

Ingrediente
2-3 capuri de peste, 1 conserva de peste in sos tomat, jumatate ardei rosu, jumatate ardei galben, 1 ceapa, 1 morcov, 1 pastarnac, patrunjel verde, 100 gr orez, o mana masline, sare, piper, bors pentru acrit

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim legumele: ardeiul rosu si galben il spalam si il taiem cubulete.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam.
Morcovul il radem, il spalam si il taiem feliute subtiri.
Pastarnacul il curatam, il spalam si il taiem patratele mici.
Spalam capurile de peste foarte bine.
Intr-o oala punem apa pe 3 sferturi, punem capurile de peste si dam drumul la aragaz.
Dupa ce a dat 3-4 clocote adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Orezul il spalam in mai multe ape.
Dupa ce legumele au fiert mai bine de jumatate adaugam orezul.
Cand orezul este aproape fiert punem conserva.
Condimentam cu sare si piper, apoi punem maslinele si bors dupa gust.
Mai lasam sa dea cateva clocote ciorba, presaram patrunjel verde deasupra si servim.
La urma scoatem capurile de peste si le aruncam.
Pofta buna!!!.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste manastiresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de zucchini cu corcoduse

Ciorba de zucchini cu corcoduse

Curatam toate legumele , le spalam bine si le stergem, apoi le taiem cubulete. Ceapa curatata o

1 vot    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    Constanta nu toate lumea agreeaza sa manance din capuri de peste, insa cui ii plac le poate manca!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    Merita incercata ,dar de ce se arunca pestele ?

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Merita incercata,dar de ce se arunca pestele....

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2-3 capuri de peste
  • 1 conserva de peste in sos tomat
  • jumatate ardei rosu
  • jumatate ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • patrunjel verde
  • 100 gr orez
  • o mana masline
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Constanta nu toate lumea agreeaza sa manance din capuri de peste, insa cui ii plac le poate manca!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu afumatura