autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de pui

Autor: Mirabela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mirabela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2010

Ingrediente
- carne de pui de casa, - 2 morcovi, - un pastarnac, - un patrunjel radacina, - telina, - ardei rosu, - 2 lg rosii cubulete, - o ceapa sau partea alba de la un praz, - bors pliculet ( de preferat cel facut acasa), - sare, vegeta,

Dificultate: Redusa Timp: 4h

3 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput punem carnea la fiert, la foc mic (la foc tare se tulbura), fiind carne de pui de casa trebuia fiarta cateva ore. Cand carnea ii aproape fiarta, se strecoara supa, si se pune din nou la fiert carnea, legumele si sare. Carnea e fiarta cand cade de pe oase. Cand sunt fierte si legumele, se pune borsul, in functie de cat de acra doriti. Dupa gust, mai punem sare si vegeta.
Taietei de casa i-am pus la fiert in alta oala cu apa( cand apa fierbe, se pun taietei, se lasa 10 min sa fiarba la foc mare, dupa care se ia oala de pe foc, si se mai lasa inca 10 min cu capac), dupa cele 20 min, i-am strecurat.

Dupa ce ciorba a fost gata, am adaugat taietei strecurati.

Taietei nu i-am fiert in ciorba, pentru ca schimba gustul ciorbei si aspectul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de pui

Bors de pui

1. Se spala pieptul de pui si se pune la fiert intr-un litru de apa cu o lingurita de sare. Se ia

5 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de pui cu legume

Bors de pui cu legume

Se spala bine puiul si se portioneaza,apoi il punem la fiert intr-o oala de 6 l.Dupa ce luam spuma,punem

50 voturi    14 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Foarte bun, dar si supa de pui e buna.

  • Fara foto

    Mirabela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Acasa, si io gateam fara vegeta, dar aici legumele nu au gust.

  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    yumi....mi-e foame. Asa gatesc si eu cu exceptia vegetei....prefer natural...cat mai putine E-uri.

    • Fara foto

      Mirabela , 27 aprilie 2010

      Am modificat, dar vad ca nu au schimbat ei..imi pare rau:(..o sa mai incerc inca o data. Multumesc

    • Fara foto

      Adina , 27 aprilie 2010

      O ciorbita tare buna si sanatoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      foarte bun!!!mai ales cu pui de casa,yummy!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Foarte bun, tare gustos!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Mirabela - poti sa modifici reteta daca ai uitat ceva. Nu este nici o problema. Sa adaugi si taiteii in reteta ca nu reiese din context ca ar trebui si taitei. Am vazut numai in poze. Altfel ciorbita ta este foarte gustoasa si arata bine. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Bun,bun,bun...

    • Fara foto

      Mirabela (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Nu-i nimic :). Mai explic inca o data, gatesc de foarte multi ani, si nevoia m-a invatat sa gatesc bine si repede. Pentru inceput am pus carnea la fiert, la foc mic. Cand carnea a fost aproape fiarta (am gustat-o), am strecurat zeama (supa), n-am mai spumat-o. Apoi am pus-o din nou la fiert, am pus si legumele, taiate cubulete, si sare. Cand au fost fierte si legumele si carnea( carnea e fiarta bine, cand cade de pe oase), am adaugat borsul, aici dupa gustul fiecaruia, de cat de acra o vrea. O mai lasam sa dea cateva clocote. Am mai pus sare si vegeta dupa gust. Taietei de casa i-am pus la fiert in alta oala cu apa( cand apa fierbe, se pun taietei, se lasa 10 min sa fiarba la foc mare, dupa care se ia oala de pe foc, si se mai lasa inca 10 min cu capac), dupa cele 20 min, i-am strecurat. Dupa ce ciorba a fost gata, am adaugat taietei strecurati. Taietei nu i-am fiert in ciorba, pentru ca schimba gustul ciorbei si aspectul.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Nu prea am inteles modul de preparare...in poza arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

3 voturi

Ingrediente

  • - carne de pui de casa
  • - 2 morcovi
  • - un pastarnac
  • - un patrunjel radacina
  • - telina
  • - ardei rosu
  • - 2 lg rosii cubulete
  • - o ceapa sau partea alba de la un praz
  • - bors pliculet ( de preferat cel facut acasa)
  • - sare
  • vegeta

Raporteaza reteta

Retete
de Mirabela
Fasole verde scazuta

Fasole verde scazuta

Carnea se taie cubulete, se pune in tigaie cand uleiul e incins. Dupa ce s-a prajit, punem prazul

5 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mazare cu coaste de miel

Mazare cu coaste de miel

Pentru inceput am pus prazul taiat marunt in uleiul incins, la foc mediu, si l-am amestecat mai des,

3 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun, dar si supa de pui e buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE RATA