autor:

ALINA BANICA

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de pui

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2010

Ingrediente
-1 piept de pui, -1 lingurita de sare, -1 l de apa, -1 morcov, -1 pastarnac, -1 ceapa, -1 bucata de telina, -o mana de fidea, -500 ml bors, -1 lingura pasta de rosii, -piper, -cimbrisor salbatic, -leustean verde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Se spala pieptul de pui si se pune la fiert intr-un litru de apa cu o lingurita de sare. Se ia spuma bine si se mai lasa sa fiarba 20 minute.
2. Dupa 20 minute, se scoate pieptul si se adauga legumele intregi: ceapa, morcovul, pastarnacul, telina. Se lasa si legumele sa fiarba timp de 20-30 minute, iar apoi se scot.
3. Se adauga o mana de fidea, piper si cateva fire de cimbrisor salbatic.
4. Borsul se fierbe separat si se adauga in mancare. Eu fac de obicei mancarea mai acra, asa ca pun intotdeauna mai mult.
5. Pieptul de pui il taiem cubulete si il adaugam in bors.
6. Se presara cu leustean verde dupa ce oprim focul.
7. Se serveste cu paine prajita si cu putina smantana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de pui

Bors de pui

Se curata si se spala legumele. Carnea se spala si se transaza ( eu i-am dat pielita jos). Ceapa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de pui

Bors de pui

Pentru inceput punem carnea la fiert, la foc mic (la foc tare se tulbura), fiind carne de pui de

3 voturi    11 comentarii
4h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Imi place tare mult borsul tau Alina . Imi ploua in gura numai citind reteta....

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Multumesc frumos! Deja s-a terminat...si ma gandesc ce sa mai fac...

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Ciorbita de pui e cea mai buna! Ti-a iesit f. bine si cred ca e si tare gustoasa cu atatea legume in ea si cu leustean...yammiii yamiii! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • -1 piept de pui
  • -1 lingurita de sare
  • -1 l de apa
  • -1 morcov
  • -1 pastarnac
  • -1 ceapa
  • -1 bucata de telina
  • -o mana de fidea
  • -500 ml bors
  • -1 lingura pasta de rosii
  • -piper
  • -cimbrisor salbatic
  • -leustean verde.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Imi place tare mult borsul tau Alina . Imi ploua in gura numai citind reteta....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume ardeleneasca