autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de pui cu legume

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Ingrediente
1 pui mare., 4 oua., 1 telina., 2 radacini de pastarnac., 2 ardeii grasi rosii., 6-8 morcovi potriviti., 1 legatura patrunjel verde., 1 litru bors., sare, roz proaspat macinat,tarhon uscat,vegeta fara sare(plafar bio).

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

50 voturi

Mod de preparare

Se spala bine puiul si se portioneaza,apoi il punem la fiert intr-o oala de 6 l.Dupa ce luam spuma,punem bucatile de carne in alta oala si strecuram zeama in care a fiert puiul,ca sa fie o zeama clara.Punem si zarzavatul tocat la fiert,adaugam si vegeta(fara sare).Dupa ce legumele au fiert,adaugam si borsul deja incalzit.Lasam sa mai dea cateva clocote,potrivim de sare si lasam sa se raceasca putin ciorba cu un capac deasupra.Separat batem cele 4 oua si tocam patrunjelul marunt.Cam dupa 20 de minute adaugam si ouale batute spuma in ciorba si patrunjelul verde.Pun in ciorba cam jumatate dintr-o legatura de patrunjel si restul pe care l-am tocat pun in farfurie de cate ori servesc ciorba,ca sa fie verde,frumos si proaspat.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de berbecut

Bors de berbecut

Se curata toate legumele si zarzavatul iar morcovii se dau apoi pe razatoarea cu gauri mari si se

2 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de aripa de curcan cu zdrente de spanac

Ciorba de aripa de curcan cu zdrente de spanac

Se spala carnea si se pune la fiert in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma,

11 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mihai

    mihai (Chef de cuisine):

    A iesit un deliciu,felicitari! A fost simplu, a meritat efortul, o sa mai fac. Din nefericire am renuntat la tarhon ca nu am si am pus vegeta gelatificata de gaina. Pe viitor voi cumpara tarhon si cred ca o sa iasa si mai bine. Succes pe mai departe!

  • Bogdan Heihal

    Bogdan Heihal (Chef de cuisine):

    Un borș răcoros, aromat și gustos.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Aspectuos, apetisant, cu siguranţa foarte gustos este borsul tău. Imi lasa gura apa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Bine mai arata !

  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Parca-i simt mirosul....hmm ce bine arata.E ciorbita mea favorita.....asa cu multa verdeata....excelent.Eu nu pun vegeta sau chestii dintastea...prefer mai natural.Nota 10 pentru prezentare

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Foarte gustos. Frumoasa prezentare draga Carmen!!! 10 cu felicitari!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Multumesc frumos pentru comentarii dragelor.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      ce bine arata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      O ciorba gustoasa, hranitoare!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      foarte bine arata si eu prefer aceasta ciorbita

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Arata minunat,iar gustul in mod sigur este pe masura...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Cat de bine arata!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Foarte atragator!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Foarte buna,si mie imi place.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Eu am facut fara oua batute dar am adaugat taitei de casa

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Este una din ciorbele mele preferate..........apetisant Dicarmencita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

50 voturi

Ingrediente

  • 1 pui mare.
  • 4 oua.
  • 1 telina.
  • 2 radacini de pastarnac.
  • 2 ardeii grasi rosii.
  • 6-8 morcovi potriviti.
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • 1 litru bors.
  • sare, roz proaspat macinat,tarhon uscat,vegeta fara sare(plafar bio).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Aspectuos, apetisant, cu siguranţa foarte gustos este borsul tău. Imi lasa gura apa.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste