autor:

kok miori

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de sfecla cu carne

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Ingrediente
11/2 kg sfecla rosie curatata, 2morcovi, 2 cepi, 2-3 cartofi, 1patrunjel, 1radacina telina, 1-2 pahare bors acru sau 1 lamaie, leustean proaspat si frunze de patrunjel, 1kg de carne ptr gatit cu os.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pune carnea taiata bucati potrivite si osul si se adauga apa cit sa o acopere si se lasa pe foc pina fierbe se curata spuma si se lasa pe foc mic inca 30 de minute.
In alta oala destul de adinca se pune sfecla taiata felioare subtiri cui place poate da pe razatoare o parte din sfecla,morcovii deasemeni ori rasii sau taiati in bucatele mici si celelalte legume deasemeni.Se adauga apa sa acopere complect legumele si lasam sa dea in clocot si facem focul mic.Lasam sa fiarba 30 de minute.Dupa 30 de minute adaugam la bors carnea cu zeama iei si mai lasam sa fiarba inca o ora pe foc mic.Cind carnea este moale adaugam borsul sau lamaia si celelalte condimente ca sare, piper si putin zahar.Mai lasam citeva minute adaugam leustean taiat marunt si patrunjel.Cui ii place ia un ou si drege cu putin bors si mai lasa putin pe foc.Se pune in fiecare
farfurie bors cu legume si o bucata de carne. Este foarte gustos si bun pentru o zi rece.Se poate pregati o mamaliguta de mincat cu bors.Cui ii place poate adauga putin mujdei de usturoi in farfuria cu bors.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se fierbe puiul timp de o ora la foc mic in 3,5 litri de apa rece. Se spumeaza. Cand nu mai face

9 voturi    0 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Se pune la fiert carnea in apa,se ia spuma (daca este necesar),si se adauga pe rand legumele,mai

4 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Acelasi bors il pregatim putin deosebit de paste.Inainte cu 2 saptamani inainte de paste punem 2 kg de sfecla rosie taiate felii cu putin sare si apa intr-un borcan la murat.In ajunul pastelui punem la fiert ptr bors cu sfecla proaspata si cind trebuie de dat gust adaugam din sosul sfeclelor murate.Iese un bors special gustul lui find deosebit ca si pastele.Se serveste cu cartofi fierti sau cu placinte de cartofi.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Foarte, foarte bun. E borsu meu preferat.Fie cu mamaliguta, fie cu paine prajita unsa cu usturoi. Il mananc si cu mamaliga rece.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • 11/2 kg sfecla rosie curatata
  • 2morcovi
  • 2 cepi
  • 2-3 cartofi
  • 1patrunjel
  • 1radacina telina
  • 1-2 pahare bors acru sau 1 lamaie
  • leustean proaspat si frunze de patrunjel
  • 1kg de carne ptr gatit cu os.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Acelasi bors il pregatim putin deosebit de paste.Inainte cu 2 saptamani inainte de paste punem 2 kg de sfecla rosie taiate felii cu putin sare si apa intr-un borcan la murat.In ajunul pastelui punem la fiert ptr bors cu sfecla proaspata si cind trebuie de dat gust adaugam din sosul sfeclelor murate.Iese un bors special gustul lui find deosebit ca si pastele.Se serveste cu cartofi fierti sau cu placinte de cartofi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors cu ciolan crud