autor:

kok miori

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de sfecla cu carne

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Ingrediente
11/2 kg sfecla rosie curatata, 2morcovi, 2 cepi, 2-3 cartofi, 1patrunjel, 1radacina telina, 1-2 pahare bors acru sau 1 lamaie, leustean proaspat si frunze de patrunjel, 1kg de carne ptr gatit cu os.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pune carnea taiata bucati potrivite si osul si se adauga apa cit sa o acopere si se lasa pe foc pina fierbe se curata spuma si se lasa pe foc mic inca 30 de minute.
In alta oala destul de adinca se pune sfecla taiata felioare subtiri cui place poate da pe razatoare o parte din sfecla,morcovii deasemeni ori rasii sau taiati in bucatele mici si celelalte legume deasemeni.Se adauga apa sa acopere complect legumele si lasam sa dea in clocot si facem focul mic.Lasam sa fiarba 30 de minute.Dupa 30 de minute adaugam la bors carnea cu zeama iei si mai lasam sa fiarba inca o ora pe foc mic.Cind carnea este moale adaugam borsul sau lamaia si celelalte condimente ca sare, piper si putin zahar.Mai lasam citeva minute adaugam leustean taiat marunt si patrunjel.Cui ii place ia un ou si drege cu putin bors si mai lasa putin pe foc.Se pune in fiecare
farfurie bors cu legume si o bucata de carne. Este foarte gustos si bun pentru o zi rece.Se poate pregati o mamaliguta de mincat cu bors.Cui ii place poate adauga putin mujdei de usturoi in farfuria cu bors.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita taraneasca de porc

Ciorbita taraneasca de porc

Se spala carnea , se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 3-4l, se aduna spuma, apoi lasam

14 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta a la Doina

Ciorba de burta a la Doina

Se presara burta cu bicarbonat, se freaca putin cu mana si se toarna peste ea otetul. Se va forma

102 voturi    18 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Acelasi bors il pregatim putin deosebit de paste.Inainte cu 2 saptamani inainte de paste punem 2 kg de sfecla rosie taiate felii cu putin sare si apa intr-un borcan la murat.In ajunul pastelui punem la fiert ptr bors cu sfecla proaspata si cind trebuie de dat gust adaugam din sosul sfeclelor murate.Iese un bors special gustul lui find deosebit ca si pastele.Se serveste cu cartofi fierti sau cu placinte de cartofi.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    Foarte, foarte bun. E borsu meu preferat.Fie cu mamaliguta, fie cu paine prajita unsa cu usturoi. Il mananc si cu mamaliga rece.

Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 11/2 kg sfecla rosie curatata
  • 2morcovi
  • 2 cepi
  • 2-3 cartofi
  • 1patrunjel
  • 1radacina telina
  • 1-2 pahare bors acru sau 1 lamaie
  • leustean proaspat si frunze de patrunjel
  • 1kg de carne ptr gatit cu os.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Acelasi bors il pregatim putin deosebit de paste.Inainte cu 2 saptamani inainte de paste punem 2 kg de sfecla rosie taiate felii cu putin sare si apa intr-un borcan la murat.In ajunul pastelui punem la fiert ptr bors cu sfecla proaspata si cind trebuie de dat gust adaugam din sosul sfeclelor murate.Iese un bors special gustul lui find deosebit ca si pastele.Se serveste cu cartofi fierti sau cu placinte de cartofi.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare