autor:

Camelia Grosu

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de sfecla rosie

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Ingrediente
-1 sfecla rosie, -2 morcovi, -1 telina, -ceapa, -ulei cat sa poti praji zarzavatul, -1 ardei gras (eu am pasta de ardei), -suc de rosii, -leustean verde sau uscat (eu am uscat), -bors cat doreste fiecare, -200 ml smantana, -sare, -3 cubulete Knorr de vita, -2 lingurite Secretul gustului cu 10 legume

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

22 voturi

Mod de preparare

Se curata toate zarzavaturile. Sfecla rosie se taie cubulete si se da deoparte. Morcovul se da prin razatoarea mica, telina la fel, ceapa se toaca marunt, se incinge uleiul intr-o oala, se adauga toate aceste verdeturi si se calesc pana se inmoaie. Se adauga apa calda si se lasa sa fiarba, la foc mic 15 minute, dupa care se pune sfecla cubulete. Se lasa sa fiarba 25 minute, se adauga sucul de rosii, pasta de ardei si se mai lasa pe foc 10 minute.Se pun cele 3 cubulete de Knorr si cele 2 lingurite de secretul gustului. Se acreste dupa dorinta fiecaruia, se pune leusteanul, sarea, se stinge si se drege cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de sfecla rosie

Bors de sfecla rosie

Toate legumele, mai putin cartofii, curatate, spalate, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiate

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Bors de sfecla rosie preparat la rece

Bors de sfecla rosie preparat la rece

Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se

18 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Un bors foarte, foarte bun.....!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Am pastrat reteta si am sa incerc sa fac si eu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

22 voturi

Ingrediente

  • -1 sfecla rosie
  • -2 morcovi
  • -1 telina
  • -ceapa
  • -ulei cat sa poti praji zarzavatul
  • -1 ardei gras (eu am pasta de ardei)
  • -suc de rosii
  • -leustean verde sau uscat (eu am uscat)
  • -bors cat doreste fiecare
  • -200 ml smantana
  • -sare
  • -3 cubulete Knorr de vita
  • -2 lingurite Secretul gustului cu 10 legume

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Sidy (Chef de cuisine)

Un bors foarte, foarte bun.....!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de praz