Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se faramiteaza intre degete, mararul si patrunjelul se toaca marunt .
Intr-un borcan de sticla ( 3 l ) se pun ingredientele enumerate mai sus, adaugand apoi apa si amestecand bine cu o lingura de lemn. Borcanul se acopera cu un capac sau o farfurioara si se va tine langa o sursa de caldura.
Se va agita zilnic iar dupa 3 -4 zile se gusta si daca este destul de fermentat pentru gustul dvs. , se strecoara si se pune in sticle, tinandu-se la rece . In cazul in care doriti sa fie mai fermentat, se mai lasa cateva zile, agitandu-se zilnic.
Pentru un efect curativ se consuma de 3 de ori pe zi , cate o cana inaintea meselor principale.
Se poate adauga si in diferite ciorbe pentru a le da o aroma deosebita.
Acest ''bors'' este indicat in curatirea si fortificarea organelor interne dar si in bolile de ficat si fiere .
Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miereReteta de faguri deliciosi. Cum se face acasa reteta de faguri deliciosi.
Faguri deliciosiDe Sarbatori, am pregatit cotlet de porc la cuptor, cu costite, cartofi si mirodenii.
Cotlet de porc, cu legume si mirodenii, la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii