autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

bors de urzici

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
400g urzici, 100g hrean, 100g ceapa, 50g pastarnac, 60ml ulei, 25g sare, 1l bors, 80g orez, 80g morcovi, 50g patrunjel (radacina), 30g leustean, 1g piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata urzicile, se spala, se oparesc in apa cu sare si se toaca marunt. Zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert in 1,5l de apa rece cu sare. Cand zarzavatul este fiert, se strecoara. Separat se calesc in uleiul bine incins, ceapa tocata marunt si urzicile, dupa care se introduc in zeama clocotita. Se adauga orezul ales si spalat. Cand s-a muiat orezul, se toarna borsul fiert separat si spumuit. Se potriveste de sare si piper, se pune leusteanul tocat marunt, se mai da in cateva clocote si se serveste cu hrean ras deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "bors de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea se spala si se taie cubulete potrivite care se pun la fiert in apa rece. Cand incepe sa faca

28 voturi    9 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 400g urzici
  • 100g hrean
  • 100g ceapa
  • 50g pastarnac
  • 60ml ulei
  • 25g sare
  • 1l bors
  • 80g orez
  • 80g morcovi
  • 50g patrunjel (radacina)
  • 30g leustean
  • 1g piper

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de ciolan