autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de urzici

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 litru apa, ½ l bors, 1 buc. ceapa mica, 2 lingurite orez, un virf de cutit de boia, 2 linguri ulei sau unt, ½ lingurita faina, sare, 1 ou, 2 farfurii adinci de frunze de urzici, verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pun orezul si urzicile bine spalate, oparite si tocate mai marunt. Se lasa sa fiarba incet acoperit, pina ce orezul este aproape gata. Se adauga borsul clocotit lasind sa mai dea citeva clocote. La urma se adauga verdeata tocata. Se drege cu ou batut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din teci galbene de fasole

Ciorba din teci galbene de fasole

Ceapa se taie pestisori,morcovul in forma de pana ,se calesc putin dupa care se adauga tecile date

6 voturi    1 comentariu
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Am facut si eu dar fara prajeala,faina,in schimb am pus rosii,ardei gras,putin cimbru,si la sfarsit putin patrunjel si leustean verde.

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Mai mult decat sanatoase!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Am pregatit dupa reteta ta si a iesit delicios...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Bun,bun,bun...Eu am avut la congelator cateva pachetele...

    • Fara foto

      Adrian , 09 ianuarie 2009

      Urzici? Ura! Mult fier! Voi de unde le "culegeti" iarna?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • ½ l bors
  • 1 buc. ceapa mica
  • 2 lingurite orez
  • un virf de cutit de boia
  • 2 linguri ulei sau unt
  • ½ lingurita faina
  • sare
  • 1 ou
  • 2 farfurii adinci de frunze de urzici
  • verdeata

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut si eu dar fara prajeala,faina,in schimb am pus rosii,ardei gras,putin cimbru,si la sfarsit putin patrunjel si leustean verde.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a  la grec