autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de vita

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
1 kg mugure de piept de vita, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, telina(radacina), 2 cepe, fidea, suc de rosii, patrunjel verde, o legatura cimbru, 2 oua, bors(daca se poate, umplut in casa), 2 radacini de hrean, 300 g smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe carnea de vita, spumand din cand in cand. Ceapa taiata cubuletze se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul si radacina de patrunjel date prin razatoare si ardeiul gras taiat marunt. Amestecul se pune peste carne, impreuna cu legatura de cimbru si se fierb cam jumatate de ora. Se adauga aprox 500 de g de suc de rosii sau 3 linguri mari de pasta de tomate, 1 pumn de fidea, apoi se acreste cu bors, dupa gust. Se fierbe la foc mic inca 10-15 de minute, apoi se scoate cimbrul si se presara patrunjel verde.
Radacina de hrean se da prin razatoarea mica, apoi se amesteca cu smantana si se sareaza(cu macar o ora inainte de masa). Cu sosul astfel obtinut se mananca carnea din bors.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors cu carne de vita

Bors cu carne de vita

Se spala carnea, se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece cu sare. Se curata spuma. Legumele

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Supe de carne
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea de manzat o taiem cuburi mici, o punem in oala pentru ciorba, in putin ulei si o calim pina

8 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

    N-am pus niciodata hrean la ciorba de vacuta, dar cred ca ii da un gust bun, avand in vedere savoarea acestei legume.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg mugure de piept de vita
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • telina(radacina)
  • 2 cepe
  • fidea
  • suc de rosii
  • patrunjel verde
  • o legatura cimbru
  • 2 oua
  • bors(daca se poate
  • umplut in casa)
  • 2 radacini de hrean
  • 300 g smantana.

Raporteaza reteta

Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

N-am pus niciodata hrean la ciorba de vacuta, dar cred ca ii da un gust bun, avand in vedere savoarea acestei legume.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde - ca la mama acasa!