autor:

Camelia Grosu

» » Borsuri si Ciorbe

Bors din crap romanesc

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2010

Ingrediente
-o jumatate dintr-un crap romanesc, -1 ceapa, -2 ardei, -1 morcov, -o bucata de telina, -3 pumni de orez, -250 ml de suc de rosii, -bors, -2 lingurite de secretul gustului, -1 legatura de leustean, -ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt, morcovii se dau prin razatoarea mare, telina la fel, ardeii se taie fideluta si toate se pun la fiert in apa rece. Se pune ulei si se lasa sa fiarba pana cand zarzavatul este fiert. Se pune apoi orezul si sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana cand bobul de orez a inflorit. Se pune borsul si secretul gustului. Cand a fiert borsul se pune pestele si se lasa pana este fiert (nu prea mult ca pestele fierbe foarte repede), se stinge focul si se pune leusteanul tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din crap romanesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
SUPA DE LINTE

SUPA DE LINTE

Se caleste fara ulei carnatul, baconul, ceapa si usturoiul. Se adauga supa de pui, lintea, morcovi,cartofi

15 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Pentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui.Punem o oala cu apa la fiert,iar atunci cand da in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Duzi (Bucatar sef):

    e prima data cand fac bors de crap dar mi-a iesit excelent...nu am adaugat nimic in plus...este fffffffff gostos...incercati si dvs.

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine):

    delicioasa reteta, este pt prima data cand fac bors de peste dar cu siguranta voi repeta reteta, multumesc mult, cu poze revin mai tarziu

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Marcu , 29 noiembrie 2014

    Gustos!!!!

  • Fara foto

    Radu Mihai Stan , 20 iulie 2014

    lucram fara cap evident pastram cei mai bun

  • Fara foto

    Alexandru Dorin , 08 martie 2014

    Gustos!!!!

    • Fara foto

      Cerasela Elena Berza , 29 decembrie 2013

      Gustos!!!!

    • Fara foto

      Stefan Gabriel , 29 decembrie 2013

      extrem de bun

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      am revenit si cu poza...

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

      azi prepar si eu aceasta reteta, sotul meu e mare iubitor de bors de peste, sper sa imi reuseasca, e prima data cand voi face, dar arata f bine gatit

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • -o jumatate dintr-un crap romanesc
  • -1 ceapa
  • -2 ardei
  • -1 morcov
  • -o bucata de telina
  • -3 pumni de orez
  • -250 ml de suc de rosii
  • -bors
  • -2 lingurite de secretul gustului
  • -1 legatura de leustean
  • -ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

doru simona (Chef de cuisine)

am revenit si cu poza...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu afumatura