Pornind de la inceputul inceputului facem un prim bors care nu va fi destinat consumului ci il v-om arunca .
400 gr de tarate de grau si 400 de tarate de porumb punem intr-un vas mai mic si oparim taratele cu apa la 60 de grade .Lasam totul la dospit cum s-ar spune doua ,trei zile dupa care aruncam zeama si partea de deasupra a taratelor macerate iar ce ramane este de fapt cuibul cu care sau de la care v-om purcede la facut de bors.
Aceste tarate macerate le dam denumirea de HUSTE( maia ) si le regasim spre folosinta de cate ori va fi sa umplem bors.Hustele se v-or plimba de la un bors la altul.
600 de gr de tarate de grau si 600 de gr de tarate de porumb plus hustele de la primul bors le punem intr-un vas de preferinta de lemn sau de lut ars pentru a nu afecta sub nici o forma calitatea borsului peste care turnam apa calda pana la o palma de gura vasului.
Creanga de visin si tulpinile de leustean ii v-or da o aroma aparte si mentin limpezimea mai mult.
Acoperim cu un capac si in rapaort de caldura de afara il lasam sa se acreasca.
Se poate trage la sticle si depozitat la rece sau se poate mentine in vasul in care l-am facul.
Se poate folosi la ciorbe care sant diferentiate in functie de reteta si de zone.Poate fi folosit ca remediu natural asupra unor afectiun gastrice sau in cure de detoxifiere.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii