autor:

CHEF DAN

» » Borsuri si Ciorbe

Bors Natural

Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 mai 2013

Ingrediente
tarate de grau =1kg,, tarate de porumb =1kg,, Creanga de visin,, tulpina de leustean ,, apa

Dificultate: Redusa Timp: 72h

1 vot

Mod de preparare

Pornind de la inceputul inceputului facem un prim bors care nu va fi destinat consumului ci il v-om arunca .
400 gr de tarate de grau si 400 de tarate de porumb punem intr-un vas mai mic si oparim taratele cu apa la 60 de grade .Lasam totul la dospit cum s-ar spune doua ,trei zile dupa care aruncam zeama si partea de deasupra a taratelor macerate iar ce ramane este de fapt cuibul cu care sau de la care v-om purcede la facut de bors.
Aceste tarate macerate le dam denumirea de HUSTE( maia ) si le regasim spre folosinta de cate ori va fi sa umplem bors.Hustele se v-or plimba de la un bors la altul.
600 de gr de tarate de grau si 600 de gr de tarate de porumb plus hustele de la primul bors le punem intr-un vas de preferinta de lemn sau de lut ars pentru a nu afecta sub nici o forma calitatea borsului peste care turnam apa calda pana la o palma de gura vasului.
Creanga de visin si tulpinile de leustean ii v-or da o aroma aparte si mentin limpezimea mai mult.
Acoperim cu un capac si in rapaort de caldura de afara il lasam sa se acreasca.
Se poate trage la sticle si depozitat la rece sau se poate mentine in vasul in care l-am facul.
Se poate folosi la ciorbe care sant diferentiate in functie de reteta si de zone.Poate fi folosit ca remediu natural asupra unor afectiun gastrice sau in cure de detoxifiere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors Natural" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

Spalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu afumatura

Ciorba cu afumatura

Se taie in bucati potrivite afumatura.Se pune la foc ,se lasa sa fiarba 10-15 min. si se arunca prima

11 voturi    20 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • CHEF DAN

    CHEF DAN (Chef de cuisine):

    De o mare simplitate aceasta reteta vine sa suplineasca si sa inlocuiasca toate produsele chimice cu un produs natural 100 %. Efectele sant miraculoase si extrem de benefice atat alimentar cat si curativ. Produsul se realizeaza usor ,este de o complexitate redusa dar colosal prin aplicatiile care le poate desfasura in arta culinara. Si daca mai ai si o soacra de nu-i tace gura fii sigur ca borsul facut de mainile tale va fi destul de acru.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Sigur voi face si eu bors

Dificultate

Redusa

Timp

72h

1 vot

Ingrediente

  • tarate de grau =1kg,
  • tarate de porumb =1kg,
  • Creanga de visin,
  • tulpina de leustean ,
  • apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PUI A LA GREC