Bors Natural

Timp pregatire
4320 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • tarate de grau =1kg,
  • tarate de porumb =1kg,
  • Creanga de visin,
  • tulpina de leustean ,
  • apa

Mod de preparare

Pornind de la inceputul inceputului facem un prim bors care nu va fi destinat consumului ci il v-om arunca .

400 gr de tarate de grau si 400 de tarate de porumb punem intr-un vas mai mic si oparim taratele cu apa la 60 de grade .Lasam totul la dospit cum s-ar spune doua ,trei zile dupa care aruncam zeama si partea de deasupra a taratelor macerate iar ce ramane este de fapt cuibul cu care sau de la care v-om purcede la facut de bors.

Aceste tarate macerate le dam denumirea de HUSTE( maia ) si le regasim spre folosinta de cate ori va fi sa umplem bors.Hustele se v-or plimba de la un bors la altul.

600 de gr de tarate de grau si 600 de gr de tarate de porumb plus hustele de la primul bors le punem intr-un vas de preferinta de lemn sau de lut ars pentru a nu afecta sub nici o forma calitatea borsului peste care turnam apa calda pana la o palma de gura vasului.

Creanga de visin si tulpinile de leustean ii v-or da o aroma aparte si mentin limpezimea mai mult.

Acoperim cu un capac si in rapaort de caldura de afara il lasam sa se acreasca.

Se poate trage la sticle si depozitat la rece sau se poate mentine in vasul in care l-am facul.

Se poate folosi la ciorbe care sant diferentiate in functie de reteta si de zone.Poate fi folosit ca remediu natural asupra unor afectiun gastrice sau in cure de detoxifiere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise