Bors pescaresc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame crap sau salau
  • 800 grame de obleti sau ghiborti
  • zarzavat
  • condimente
  • sare
  • bors
  • leustean
  • patrunjel
  • un ou
  • un mar

Mod de preparare

Se aleg cele mai aratoase bucati de peste mare, crap sau salau.Pe langa acestea sunt musai si cele 800 grame de peste mic. Pestele se curata si se spala,iar cel mare se taie in bucati si se aseaza pe o farfurie.Pestele mai mic se pune la fiert impreuna cu condimentele.Cand este foarte bine fiert se trece prin sita,iar zeama ramasa se pune la fiert cu zarzavatul.Iarasi se strecoara si se pun in continuare la fiert bucatile de peste mare si in cele din urma borsul fiert separat.Se mai lasa aproximativ 10 minute pe foc si inainte de a acoperi oala se presara leustean si patrunjel.Se potriveste de sare si se drege cu ou batut.Pentru a avea un gust cu totul deosebit,se poate adauga,alaturi de zarzavat,si un mar.Unii spun ca acesta ar fi...marele secret al unui bors pescaresc rafinat.Borsul se poate face si din alte specii de peste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor