autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors pescaresc

Autor: Dan Malache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan Malache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2013

Ingrediente
500 grame crap sau salau,800 grame de obleti sau ghiborti,zarzavat,condimente,sare,bors,leustean,patrunjel,un ou,un mar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se aleg cele mai aratoase bucati de peste mare, crap sau salau.Pe langa acestea sunt musai si cele 800 grame de peste mic. Pestele se curata si se spala,iar cel mare se taie in bucati si se aseaza pe o farfurie.Pestele mai mic se pune la fiert impreuna cu condimentele.Cand este foarte bine fiert se trece prin sita,iar zeama ramasa se pune la fiert cu zarzavatul.Iarasi se strecoara si se pun in continuare la fiert bucatile de peste mare si in cele din urma borsul fiert separat.Se mai lasa aproximativ 10 minute pe foc si inainte de a acoperi oala se presara leustean si patrunjel.Se potriveste de sare si se drege cu ou batut.Pentru a avea un gust cu totul deosebit,se poate adauga,alaturi de zarzavat,si un mar.Unii spun ca acesta ar fi...marele secret al unui bors pescaresc rafinat.Borsul se poate face si din alte specii de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors pescaresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Carnea de manzat o taiem cuburi mici, o punem in oala pentru ciorba, in putin ulei si o calim pina

8 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

Ciorba de sira de porc cu taitei de casa

Spalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan Malache , 28 noiembrie 2013

    Subscriu,doamna Proca!

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    O bunatate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 grame crap sau salau,800 grame de obleti sau ghiborti,zarzavat,condimente,sare,bors,leustean,patrunjel,un ou,un mar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare