autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors pescaresc

Autor: Dan Malache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan Malache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2013

Ingrediente
500 grame crap sau salau,800 grame de obleti sau ghiborti,zarzavat,condimente,sare,bors,leustean,patrunjel,un ou,un mar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se aleg cele mai aratoase bucati de peste mare, crap sau salau.Pe langa acestea sunt musai si cele 800 grame de peste mic. Pestele se curata si se spala,iar cel mare se taie in bucati si se aseaza pe o farfurie.Pestele mai mic se pune la fiert impreuna cu condimentele.Cand este foarte bine fiert se trece prin sita,iar zeama ramasa se pune la fiert cu zarzavatul.Iarasi se strecoara si se pun in continuare la fiert bucatile de peste mare si in cele din urma borsul fiert separat.Se mai lasa aproximativ 10 minute pe foc si inainte de a acoperi oala se presara leustean si patrunjel.Se potriveste de sare si se drege cu ou batut.Pentru a avea un gust cu totul deosebit,se poate adauga,alaturi de zarzavat,si un mar.Unii spun ca acesta ar fi...marele secret al unui bors pescaresc rafinat.Borsul se poate face si din alte specii de peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors pescaresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

Intr-o oala punem la fiert 3 litri de apa. Cand fierbe apa adaugam ceapa, morcovii si radacina de

16 voturi    10 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan Malache , 28 noiembrie 2013

    Subscriu,doamna Proca!

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    O bunatate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 grame crap sau salau,800 grame de obleti sau ghiborti,zarzavat,condimente,sare,bors,leustean,patrunjel,un ou,un mar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie