autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Bors romanesc (de post)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2010

Ingrediente
500 g amestec de legume tocate (congelate), 50 g ardei gras tocat (congelat), 1 ceapa, 1 cartof, 1,5 l bors de casa, 3 linguri ulei, 2 lingurite leustean tocat (uscat), sare, piper, 3-4 peperoni acri

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

14 voturi

Mod de preparare

Caliti cateva minute in ulei ceapa tocata si ardeiul gras, apoi adaugati celelalte legume si cartoful curatat si taiat in bucati mari. Adaugati 1,5 l apa si putina sare. Lasati sa fiarba la foc mic 20 minute.
Separat puneti la fiert borsul cu verdeata tocata. Cand da in clocot turnati-l in oala cu ciorba si lasati sa mai fiarba inca 10 minute, la foc mic. Dregeti gustul de sare si piper. Puneti borsul cu legume in supiera, adaugati restul de verdeata si peperoni intregi.
Am gasit in magazin, la raionul congelate, amestec de legume tocate pentru bors romanesc. Puteti folosi si o combinatie de legume proaspete. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors romanesc (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare.

126 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de perișoare din carne de pui

Ciorbă de perișoare din carne de pui

Spălăm, porționăm carnea de pui. Punem 3-4 l de apă la fiert. Punem carnea la fiert și

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    O reteta foarte gustoasa

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Imi place !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    O bunatate !

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Vreau si eu o portie............dar cine te-a suparat Doina?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Super reteta. Merge la fix in perioada asta, a postului. Arata foarte bine.

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      O reteta foarte gustoasa...Felicitari!!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      ca intotdeauna,o reteta foarte gustoasa

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Un deliciu si foarte sanatos in acelasi timp!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      f.bun!eu personal sunt printre voi pt ca ma folosec de retetele voastre,mai ales de la tine Doina,i-ti marturisesc ca prima oara cand am intrat pe gustos,chiar inainte de a i-mi face cont,am cautat reteta de vinete pane,si am dat de reteta ta,am facut-o si de atunci numai asa fac vinetele!nu trebuie sa ti suparare pe persoane care vad un concurs,persoane care jignesc,toti avem gusturile noastre in bucatarie si de aceea,trebuie sa ne respectam!decat sa jignim mai bine nu comentam,nu?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Doinita, cine te-a suparat? Am ramas cu gura cascata! Am sa fac si eu borsul tau, ca eram in pana de idei!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Delicios !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      foarte bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

14 voturi

Ingrediente

  • 500 g amestec de legume tocate (congelate)
  • 50 g ardei gras tocat (congelat)
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1,5 l bors de casa
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingurite leustean tocat (uscat)
  • sare
  • piper
  • 3-4 peperoni acri

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole alba de post