autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

bors rusesc de zarzavat

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Ingrediente
Ingrediente: o sfecla rosie mijlocie, o telina, 2 morcovi, varza cruda, un dovlecel, 2 cartofi, o ceapa, 1 litru de bors, 3 rosii coapte, un pahar de smantina, leustean, ulei, sare.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele, se taie in cuburi mici si se calesc in ulei impreuna cu ceapa si varza tocate. Cand se inmoaie usor, legumele se trec in 2 litri de apa calda si se fierb acoperit o jumatate de ora.

Se sareaza dupa gust si se cotinua fierberea; se incearca legumele, cu precadere sfecla, care fierbe mai greu, si se adauga rosiile decojite si taiate felii subtiri.

Dupa 10 minute se adauga borsul fiert separtat, o lingura de ulei, leustean tocat si se ia oala de pe foc. Se drege cu smintina pusa direct in farfurie si se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "bors rusesc de zarzavat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba caleidoscop

Ciorba caleidoscop

Se spala si se curata toate legumele.Ceapa se lasa intreaga si dupa fierbere se arunca.Morcovii si

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Curatam legumele de coaja. Tocam ceapa marunt. Dam morcovul si telina pe razatoarea mica. Intr-o

11 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: o sfecla rosie mijlocie
  • o telina
  • 2 morcovi
  • varza cruda
  • un dovlecel
  • 2 cartofi
  • o ceapa
  • 1 litru de bors
  • 3 rosii coapte
  • un pahar de smantina
  • leustean
  • ulei
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de frike(specific arab)