autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Bors taranesc cu carne afumata

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Ingrediente
500 g ceafa afumata, 2 morcovi, 2 cepe, 2 cartofi, 1 pastarnac, 1/2 ardei gras rosu, 1,5 l bors de casa, 3-4 linguri ulei, 1 legatura leustean (uscat), smantana pentru dres, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Curatati legumele, taiati carnea cubulete nu prea mari. Taiati morcovul si pastarnacul felii mai grosute, cartofii bucati mai mari si tocati ceapa. Maruntiti ardeiul gras.
Puneti la calit in ulei intr-o oala legumele si carnea, amestecand cu o lingura de lemn. Dupa 5 minute adaugati 3 litri de apa fierbinte si putina sare. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, cam 40 minute.
Separat puneti la fiert borsul impreuna cu o parte din leusteanul tocat sau uscat. Cand clocoteste adaugati-l in oala cu ciorba si lasati sa mai dea cateva clocote impreuna. Dregeti gustul de sare si piper.
Puneti smantana in supiera, verdeata tocata, omogenizati, apoi adaugati borsul fierbinte cu bucati de carne. Presarati deasupra putina verdeata.
Cine nu doreste cu smantana, il poate drege cu galbenus de ou, zeama de lamaie, zeama de la muraturi, zeama de varza sau il pot servi ca atare, cu ardei iuti.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oaie

Ciorba de oaie

Carnea spalata se pune la fiert si cand da primul clocot varsam apa si o spalam foarte bine. Punem

20 voturi    9 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Pentru prepararea perisoarelor,amestecam carnea tocata cu o ceapa taiata marunt,1 ou,legatura de

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • marcobv

    marcobv (Bucatar sef) , 08 octombrie 2010

    Arata delicios si mi sa facut o pofta nebuna,acum fug la magazin si cumpar afumatura si facsi eu un bors taranesc, multa bafta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Delicios!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Imi place la nebunie borsul cu carne afumata.............foarte bun:

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 g ceafa afumata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1,5 l bors de casa
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 legatura leustean (uscat)
  • smantana pentru dres
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

marcobv (Bucatar sef)

Arata delicios si mi sa facut o pofta nebuna,acum fug la magazin si cumpar afumatura si facsi eu un bors taranesc, multa bafta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon