Bors taranesc cu carne afumata

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Bors taranesc cu carne afumata

Ingrediente

  • 500 g ceafa afumata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1,5 l bors de casa
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 legatura leustean (uscat)
  • smantana pentru dres
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatati legumele, taiati carnea cubulete nu prea mari. Taiati morcovul si pastarnacul felii mai grosute, cartofii bucati mai mari si tocati ceapa. Maruntiti ardeiul gras.

Puneti la calit in ulei intr-o oala legumele si carnea, amestecand cu o lingura de lemn. Dupa 5 minute adaugati 3 litri de apa fierbinte si putina sare. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, cam 40 minute.

Separat puneti la fiert borsul impreuna cu o parte din leusteanul tocat sau uscat. Cand clocoteste adaugati-l in oala cu ciorba si lasati sa mai dea cateva clocote impreuna. Dregeti gustul de sare si piper.

Puneti smantana in supiera, verdeata tocata, omogenizati, apoi adaugati borsul fierbinte cu bucati de carne. Presarati deasupra putina verdeata.

Cine nu doreste cu smantana, il poate drege cu galbenus de ou, zeama de lamaie, zeama de la muraturi, zeama de varza sau il pot servi ca atare, cu ardei iuti.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise