autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Bors taranesc cu carne afumata

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Ingrediente
500 g ceafa afumata, 2 morcovi, 2 cepe, 2 cartofi, 1 pastarnac, 1/2 ardei gras rosu, 1,5 l bors de casa, 3-4 linguri ulei, 1 legatura leustean (uscat), smantana pentru dres, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Curatati legumele, taiati carnea cubulete nu prea mari. Taiati morcovul si pastarnacul felii mai grosute, cartofii bucati mai mari si tocati ceapa. Maruntiti ardeiul gras.
Puneti la calit in ulei intr-o oala legumele si carnea, amestecand cu o lingura de lemn. Dupa 5 minute adaugati 3 litri de apa fierbinte si putina sare. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, cam 40 minute.
Separat puneti la fiert borsul impreuna cu o parte din leusteanul tocat sau uscat. Cand clocoteste adaugati-l in oala cu ciorba si lasati sa mai dea cateva clocote impreuna. Dregeti gustul de sare si piper.
Puneti smantana in supiera, verdeata tocata, omogenizati, apoi adaugati borsul fierbinte cu bucati de carne. Presarati deasupra putina verdeata.
Cine nu doreste cu smantana, il poate drege cu galbenus de ou, zeama de lamaie, zeama de la muraturi, zeama de varza sau il pot servi ca atare, cu ardei iuti.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de pui

Bors de pui

Se curata si se spala legumele. Carnea se spala si se transaza ( eu i-am dat pielita jos). Ceapa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Zama de cartofi cu carnati afumat si moare de varza

Zama de cartofi cu carnati afumat si moare de varza

Curatam si apoi spalam toate legumele.Le taiem apoi le punem intr-o oala cu putin ulei si le sotam

5 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • marcobv

    marcobv (Bucatar sef) , 08 octombrie 2010

    Arata delicios si mi sa facut o pofta nebuna,acum fug la magazin si cumpar afumatura si facsi eu un bors taranesc, multa bafta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    Delicios!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Imi place la nebunie borsul cu carne afumata.............foarte bun:

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 g ceafa afumata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1,5 l bors de casa
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 legatura leustean (uscat)
  • smantana pentru dres
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

marcobv (Bucatar sef)

Arata delicios si mi sa facut o pofta nebuna,acum fug la magazin si cumpar afumatura si facsi eu un bors taranesc, multa bafta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de praz