autor:

mariana

» » Borsuri si Ciorbe

Bors ucrainesc

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Ingrediente
400g.costita de vita, 100g. slanina, 1 ciapa medie, 2 morcovi medii, 1 sfecla rosie mare, 200g.varza, 2 cartofi medii, 2 linguri pasta de rosii, 1 catel de usturoi, sare si piper dupa gust, 1 lingura de smintina pentru decorare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

29 voturi

Mod de preparare

Slanina o maruntim si o punem la prajit cind vedeti ca sa topit prajim in ea ciapa tocata marunt si un morcov dat prin razatoare. Intre timp gatim bulionul intr-o cratita punem apa cu costita la fiert aveti grija sa scoateti spupa de la carne la fierbere ca sa nu iasa borsul tulbure!!!
Cit timp se va pregati prajitura si va fierbe bulionul taiem varza in fisii lungi iar sfecla rosie si un morcov le dam prin razatoare.
Curatim cartofii si ii taiem in cuburi.
Cind carnea va fi aproape gata rasturnam prajitura apoi varza, morcovul,cartofii si sfecla rosie.Lasam sa dea in clocot, adaugam si catelul de usturoi dat prin razatoare, sarea si piperul dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic timp de 40min.
Asezam in farfurie si adaugam lingura de smintina.....

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors ucrainesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole uscata

Se spala fasolea boabe, se alege, si se lasa de seara pana a 2-a zi in apa rece. A 2-a zi se schimba

3 voturi    1 comentariu
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Am portionat puiul, l-am fiert si rasfiert pana ce carnea a fost moale. In tot acest timp am cules

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    E o ciorba adevarata, eu o fac.Merita sa ncercati

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Super ciorba, felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

29 voturi

Ingrediente

  • 400g.costita de vita
  • 100g. slanina
  • 1 ciapa medie
  • 2 morcovi medii
  • 1 sfecla rosie mare
  • 200g.varza
  • 2 cartofi medii
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de smintina pentru decorare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

Cely Snijec (Chef de cuisine)

E o ciorba adevarata, eu o fac.Merita sa ncercati

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare acrita cu bors