autor:

lailaobaid

» » Borsuri si Ciorbe

Bors ca la mama

Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2010

Ingrediente
-un sfert de varza, tocata marunt, -doi cartofi marisori, taiati cuburi de cca 3cm, -doi morcovi, dati prin razatoare, -o ciapa mare, taiata marunt, -un mar, se curata de coaja si se da prin razatoare, -citeva rosii mici sau una mare, taiata foarte marunt, -o sfecla rosie mare, data prin razatoare, -un chiper verde dulce mare, taiat cubulete mici, -2-3 catei de usturoi, -2 linguri de pasta de rosii, -jumate kg de costita de miel, -sare,piper negru dupa gust, -ulei, -verdeata pentru decor, -smintina pentru servire

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Va voi spune modul cum il prepar eu,dar pina la urma e alegerea dvs.

Mai intii de toate pregatesc carnea,o spal,o curat de extra grasime si o pun la fiert cu frunze de dafin si un catel de usturoi. Procesul de fierbere cam ea intre o ora sau o ora si jumatate. Cind carne este gata incep sa sa prajesc pe tigaie in ulei bine infierbintat mai intii varza tocata, dupa care o pun in cratita cu carne ce fierbe la foc foarte mic, dupa varza prajesc un pic cartofii, si din nou ii pun in cratita cu carne, dupa cartofi prajesc morcovul si tot asa pina terminam toate ingredientele mentionate mai sus. Totul se prajeste separat,chiar si marul dat prin razatoare, ulei pentru prajeala se adauga dar nu prea mult pentru a nu deveni borshul uleios, sa nu uitam caci carne in timpul fierberii a lasat si ea grasime.

Un mic sfat, daca doriti preparatil cu o zi inainte si lasati-l peste noapte in frigider, a doua zi inainte de a fi incalzit borshul cu o linguta foarte atent puteti curata stratul de grasime ce se afla la fata borshului. De asemenea, dupa dorinta si gustul fiecaruia, puteti pune o lingura doua de suc de lamie pentru al inacri un pic. La tara folosim bors de casa facut de bunica. Decorati-l si serviti-l dupa dorinta. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors ca la mama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu zucchini si rosii

Ciorba cu zucchini si rosii

Se curata toate legumele si se spala. Ceapa se toaca marunt. Zucchini si cartofii cubulete. Morcovul

1 vot    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza dulce, pe oase de porc

Ciorba de varza dulce, pe oase de porc

Punem oasele spalate intr-o oala (eu am folosit oala sub presiune)cu 5L apa rece, sare si cateva

16 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Imi place borsul dar eu nu sunt adepta prajelii in general,cred ca este la fel de bun si fara prajeala !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

    O reteta interesanta...am s-o incerc.*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

    interesanta dar gustoasa!

    • lailaobaid

      lailaobaid (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2010

      Multumesc! Sper sa-l incerci,dar mai mult spar sa va placa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

      Foarte aromat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • -un sfert de varza
  • tocata marunt
  • -doi cartofi marisori
  • taiati cuburi de cca 3cm
  • -doi morcovi
  • dati prin razatoare
  • -o ciapa mare
  • taiata marunt
  • -un mar
  • se curata de coaja si se da prin razatoare
  • -citeva rosii mici sau una mare
  • taiata foarte marunt
  • -o sfecla rosie mare
  • data prin razatoare
  • -un chiper verde dulce mare
  • taiat cubulete mici
  • -2-3 catei de usturoi
  • -2 linguri de pasta de rosii
  • -jumate kg de costita de miel
  • -sare,piper negru dupa gust
  • -ulei
  • -verdeata pentru decor
  • -smintina pentru servire

Raporteaza reteta

Retete
de lailaobaid
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele in jumate de-a lungul, cu o lingura se scoate miezul. Se prajeste ceapa, morcovul

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich mini pizza

Sandwich mini pizza

Se taie bagheta in jumate de-a lungul, dupa care se taie felii de-a latul, se ung cu uleiul de masline

21 voturi    6 comentarii
1h
Sandviciuri
paste gratin

paste gratin

- Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei. - Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place borsul dar eu nu sunt adepta prajelii in general,cred ca este la fel de bun si fara prajeala !

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca cu pui