Bors ca la mama

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Bors ca la mama

Ingrediente

  • -un sfert de varza, tocata marunt
  • -doi cartofi marisori, taiati cuburi de cca 3cm
  • -doi morcovi, dati prin razatoare
  • -o ciapa mare, taiata marunt
  • -un mar, se curata de coaja si se da prin razatoare
  • -citeva rosii mici sau una mare, taiata foarte marunt
  • -o sfecla rosie mare, data prin razatoare
  • -un chiper verde dulce mare, taiat cubulete mici
  • -2-3 catei de usturoi
  • -2 linguri de pasta de rosii
  • -jumate kg de costita de miel
  • -sare,piper negru dupa gust
  • -ulei
  • -verdeata pentru decor
  • -smintina pentru servire

Mod de preparare

Va voi spune modul cum il prepar eu,dar pina la urma e alegerea dvs.

Mai intii de toate pregatesc carnea,o spal,o curat de extra grasime si o pun la fiert cu frunze de dafin si un catel de usturoi. Procesul de fierbere cam ea intre o ora sau o ora si jumatate. Cind carne este gata incep sa sa prajesc pe tigaie in ulei bine infierbintat mai intii varza tocata, dupa care o pun in cratita cu carne ce fierbe la foc foarte mic, dupa varza prajesc un pic cartofii, si din nou ii pun in cratita cu carne, dupa cartofi prajesc morcovul si tot asa pina terminam toate ingredientele mentionate mai sus. Totul se prajeste separat,chiar si marul dat prin razatoare, ulei pentru prajeala se adauga dar nu prea mult pentru a nu deveni borshul uleios, sa nu uitam caci carne in timpul fierberii a lasat si ea grasime.

Un mic sfat, daca doriti preparatil cu o zi inainte si lasati-l peste noapte in frigider, a doua zi inainte de a fi incalzit borshul cu o linguta foarte atent puteti curata stratul de grasime ce se afla la fata borshului. De asemenea, dupa dorinta si gustul fiecaruia, puteti pune o lingura doua de suc de lamie pentru al inacri un pic. La tara folosim bors de casa facut de bunica. Decorati-l si serviti-l dupa dorinta. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise