autor:

anaandronel

» » Borsuri si Ciorbe

Borsul de la Carja

Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anaandronel (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Ingrediente
doua cozi de porc, 300 gr carne tocata, 4 cartofi mari, 250gr pastai, un ardei rosu, un ardei verde, o ceapa, un morcov, o legatura de leustean, trei cubulete de spanac congelat(daca aveti proaspat mai bine,cca.300gr), un litru de bors de putina(la mine trei sferturi de plic de bors magic), bulion sau rosii in suc propriu, patrunjel,marar si cel mai important cimbru de casa, si pentru dres borsul un ou si smintina dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Punem cozile de porc taiate la fiert cu o lingurita de sare,intre timp pregatim zarzavatul taiat marunt,cartofii in cubulete,iar carnea tocata o amestecam cu sare si piper negru si un pic de ulei si facem bilute.Cind carnea a inceput sa fiarba (nu uitati sa spumuiti dar sa nu luati toata grasimea,ramine borsul fara stele)adaugati ceapa si apoi zarzavatul iar mai la urma cartofii.Cind cartofii sun gata adaugati rosiile si sucul de la ele dati un clocot si apoi puneti bilutele de carne tocata.Adaugati borsul dupa ce a dat un clocot adaugati oul si zdrentuitil,apoi patrunlelul si cimbrul,puneti capacul si dati de pe foc.
Serviti cu un pic de smintina dupa gust binenteles,Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Borsul de la Carja" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors ardelenesc de pui cu smantana

Bors ardelenesc de pui cu smantana

Se pune carnea de pui la fiert in apa. Cand carnea de pui a fiert se pun legumele tocate marunt,iar

50 voturi    18 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Afumatura se parleste daca mai trebuie,

77 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • doua cozi de porc
  • 300 gr carne tocata
  • 4 cartofi mari
  • 250gr pastai
  • un ardei rosu
  • un ardei verde
  • o ceapa
  • un morcov
  • o legatura de leustean
  • trei cubulete de spanac congelat(daca aveti proaspat mai bine,cca.300gr)
  • un litru de bors de putina(la mine trei sferturi de plic de bors magic)
  • bulion sau rosii in suc propriu
  • patrunjel,marar si cel mai important cimbru de casa
  • si pentru dres borsul un ou si smintina dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de anaandronel
Crema de vinete

Crema de vinete

Se frig vinetele pe gratar sau pe o tava pe aragaz(e mai bine la gratar deoarece fac mult fum in

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Creveti a la Franky

Creveti a la Franky

Daca preferati crevetii proaspeti ii decojiti si ii lasati pe un prosop de bucatarie la uscat,daca

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pulpite de pui  prajit peste orez cu legume

Pulpite de pui prajit peste orez cu legume

Punem cele 6 pulpite la fiert in cca 2 l jumate de apa,cu un morcov si sare.Intre timp taiem ceapa

8 voturi    13 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana,.de Bihor