Bouillabaisse de cod

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g de cod(sau alt peşte)
  • nişte scoici(facultativ)
  • nişte langustine(facultativ)
  • 150g de ceapă
  • 80g de praz(partea albă)
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 roşii decojite
  • 250g de cartofi roşii
  • 300ml de supă de peşte(pot fi şi cuburi)
  • 150ml de ulei de măsline
  • sare
  • piper de Cayenne
  • şofran
  • busuioc
  • bouquet garni(cimbru+dafin+pătrunjel, legate cu aţă)
  • ciboulette(fire de ceapă verde)
  • crutoane

Mod de preparare

Pune în cratiţă cam 100 ml de ulei şi căleşte usturoiul, ceapa şi prazul tăiate, cam 15 minute amestecând să nu se prindă.

Pentru a decoji roşiile, fă o cruce cu un cuţit şi apoi scufundă-le puţin în apă clocotită. Coaja se desface uşor. Taie-le mărunt si adaugă-le în cratiţă. Mai fierbe câteva minute.

Curăţă cartofii, taie-i rondele subţiri şi pune-i în cratiţă. Dă focul mic şi lasă-i să se facă încet.

Adaugă mirodeniile şi un bouquet garni, puţină apă şi supa. Fierbe încă 30 de minute.

Taie peştele bucăţi şi pune-l în cratiţă. Mai fierbe 8-10 minute.

Prăjeşte crutoanele în ulei de măsline.

Ornează cu ceapa verde tăiată mărunt. E o ceapă specială de ornat, cu fire subţiri, care se ţine în ghiveci, deşi creste şi în grădină.

Serveşte supa asta cu crutoane.

E o supă destul de scăzută, celebră în Franţa care se face cu tot felul de bidigănii din mare. Poate fi peşte şi de mai multe feliri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise