autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Borsuri si Ciorbe

Bouillabaisse de cod

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 21 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 21 iulie 2010

Ingrediente
600g de cod(sau alt peşte), nişte scoici(facultativ), nişte langustine(facultativ), 150g de ceapă, 80g de praz(partea albă), 2 căţei de usturoi, 3 roşii decojite, 250g de cartofi roşii, 300ml de supă de peşte(pot fi şi cuburi), 150ml de ulei de măsline, sare, piper de Cayenne, şofran, busuioc, bouquet garni(cimbru+dafin+pătrunjel, legate cu aţă), ciboulette(fire de ceapă verde), crutoane

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pune în cratiţă cam 100 ml de ulei şi căleşte usturoiul, ceapa şi prazul tăiate, cam 15 minute amestecând să nu se prindă.
Pentru a decoji roşiile, fă o cruce cu un cuţit şi apoi scufundă-le puţin în apă clocotită. Coaja se desface uşor. Taie-le mărunt si adaugă-le în cratiţă. Mai fierbe câteva minute.
Curăţă cartofii, taie-i rondele subţiri şi pune-i în cratiţă. Dă focul mic şi lasă-i să se facă încet.
Adaugă mirodeniile şi un bouquet garni, puţină apă şi supa. Fierbe încă 30 de minute.
Taie peştele bucăţi şi pune-l în cratiţă. Mai fierbe 8-10 minute.
Prăjeşte crutoanele în ulei de măsline.
Ornează cu ceapa verde tăiată mărunt. E o ceapă specială de ornat, cu fire subţiri, care se ţine în ghiveci, deşi creste şi în grădină.
Serveşte supa asta cu crutoane.
E o supă destul de scăzută, celebră în Franţa care se face cu tot felul de bidigănii din mare. Poate fi peşte şi de mai multe feliri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bouillabaisse de cod" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de sfecla rosie preparat la rece

Bors de sfecla rosie preparat la rece

Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se

18 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de pui

ciorba de pui

Dintr-un pui opresc jumatate de piept,spatele si aripioarele pe care le tai bucati,le spal bine. Intr-o

15 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O reteta interesanta!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Chiar vroiam sa spun ca e mai mult mancare decat supa. Interesanta supa, dar la noi romanii trebuie sa fie mai apoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 600g de cod(sau alt peşte)
  • nişte scoici(facultativ)
  • nişte langustine(facultativ)
  • 150g de ceapă
  • 80g de praz(partea albă)
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 roşii decojite
  • 250g de cartofi roşii
  • 300ml de supă de peşte(pot fi şi cuburi)
  • 150ml de ulei de măsline
  • sare
  • piper de Cayenne
  • şofran
  • busuioc
  • bouquet garni(cimbru+dafin+pătrunjel
  • legate cu aţă)
  • ciboulette(fire de ceapă verde)
  • crutoane

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

O reteta interesanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PUI A LA GREC